Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

SC: Premjeram jāsniedz izsmeļoša informācija par ACTA

Politiskās apvienības Saskaņas centrs (SC) 11. Saeimas frakcija vērsusies pie premjerministra Valda Dombrovska (Vienotība) ar prasību sniegt informāciju, kāda bija Latvijas pozīcija pārrunās par Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīguma (ACTA) sagatavošanu un kas pārstāvēja Latviju šajās pārrunās, portālu Diena.lv informēja SC.

"Tāpat lielākā opozīcijas frakcija vēlas no valdības vadītāja saņemt informāciju, kāpēc tik svarīga, vairāk nekā pusi valsts iedzīvotāju – interneta lietotājus – skaroša vienošanās iepriekš netika apspriesta ekspertu vidē," teikts SC paziņojumā.

"Mūs neapmierina noslēpumainības atmosfēra, kādā ietverts šī dokumenta sagatavošanas process. Jo vairāk – nav saprotams, kādu pozīciju šajā jautājumā ieņēma Latvija, kurš pārstāvēja mūsu valsti pārrunās, vai ir bijušas iespējas ietekmēt dokumenta galīgo saturu un vai tās ir tikušas izmantotas," saka Saeimas SC frakcijas deputāts Andrejs Elksniņš.

Viņš arī norādīja, ka "nav saprotams, kāpēc likumprojekta par vienošanās ratifikāciju anotācijā ir teikts, ka vienošanās neatstāj ietekmi uz sabiedrību, uz esošo tiesisko sistēmu, uz Latvijas starptautiskajām saistībām. Ir acīmredzami, ka šī vienošanās vistiešākajā veidā skar sabiedrības intereses, kā arī var atstāt ietekmi uz tiesisko sistēmu".

Jau ziņots, ka trešdien ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (ZRP) paziņoja, ka pagaidām nevirzīs ACTA ratifikācijai Saeimā, portālu Diena.lv informēja Ekonomikas ministrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē