Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rinkēvičs: Nav darīts pietiekami, lai cīnītos ar teroristiskiem grupējumiem

Francijā notikušais parāda, ka joprojām nav darīts pietiekami, arī Eiropas Savienības (ES) iekšienē, lai cīnītos ar dažādiem teroristiskiem grupējumiem, šorīt Latvijas Radio sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Arī Rinkēvičs apliecināja, ka uz šo brīdi nav ziņu par terora aktos cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem. "Taču ņemsim vērā, ka ir vēl ļoti maz laiks pagājis, turpinām skaidrot situāciju ar Francijas varasiestādēm," norādīja ministrs.

Ministrs uzsvēra, ka notikušais apliecina nepieciešamību arī tālāk cīnīties ar Islāma valsti un teroristiskiem grupējumiem. "Eiropas valstīm ir daudz ciešām un koordinētāk jāsadarbojas, lai šādus terora aktus nākotnē nepieļautu," viņš norādīja.

Kas tieši varētu mainīties, ministrs nekonkretizēja, uzsverot, ka jādod laiks izmeklētajiem noskaidrot notikušo un tad jālemj par stingrākiem drošības pasākumiem. "Nākt tagad klajā ar dažādiem paziņojumiem nebūtu īpaši atbildīgi," teica Rinkēvičs.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) Latvijas Radio uzsvēra, ka Latvijas drošības iestādes strādā pastiprinātā režīmā. Nepieciešamības gadījumā tiks sasaukta Nacionālā drošības padome, viņa norādīja. "Pagaidām valsts amatpersonas apmainās ar informāciju un seko līdzi notikumiem," viņa piebilda.

Rihards Kozlovskis (Vienotība) Latvijas Radio uzsvēra, ka Latvijas drošības iestādes strādā pastiprinātā režīmā. Viņš norādīja, ka pirmā reakcija no drošības iestādēm ir konstatēt, vai šāda veida uzbrukumi, kas notika Francijā, nevar ietekmēt situāciju Latvijā.

Ministrs apliecināja, ka drošības iestādes šobrīd tiešā kontaktā strādā kopā ne tikai ar Francijas, bet kopā ar visu Eiropas Savienības drošības iestāžu kolēģiem. Viņaprāt, ES ir jāpanāk vienota izpratne un regulējums attiecībā uz nelegālu ieroču apriti.

Kā ziņots, Ārlietu ministrija (ĀM) naktī saņēmusi daudzus zvanus no iedzīvotājiem, kas uztraukušies par saviem tuviniekiem, tomēr ministrijai nav informācijas par bojāgājušajiem vai cietušajiem no Latvijas, aģentūra LETA uzzināja ministrijā.

Jau vēstīts, ka acīmredzot koordinētās apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 128 cilvēki, bet daudzi citi guvuši ievainojumus, vēsta Francijas mediji.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē