Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rimšēvičs: Eiropa apzinājusi savas problēmas un sākusi mērķtiecīgu darbu pie kļūdu labošanas

Eiropa ir apzinājusi savas problēmas, izanalizējusi aizvadīto gadu kļūdas un sākusi ļoti nopietnu un mērķtiecīgu darbu pie to labošanas, intervijā "LETA video" sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Latvijas Bankas prezidenta ieskatā, pēdējā laika notikumi liecina, ka Eiropas Savienības valstu līderi ir ļoti norūpējušies par situāciju un tam seko arī konkrēta rīcība un darbības. Tāpēc 28.jūnija un 29.jūnija samita Briselē rezultāti ir iepriecinoši, vērtēja Rimšēvičs.

"Mēs redzam, ka Eiropa kļūst arvien monolītāka. Vienošanās, lai gan grūti, tomēr tiek kaldinātas un panāktas," teica Latvijas Bankas prezidents. "Tādējādi varu ar pilnu atbildības sajūtu teikt, ka Eiropas Monetārā savienība līdz ar to kļūst stiprāka," sacīja Rimšēvičs.

Kā ziņots, jūnija beigās eirozonas līderi panāca vienošanos, kas ļaus izmantot finansiālās stabilitātes fondus grūtībās nonākušo dalībvalstu aizņemšanās izmaksu samazināšanai un tiešai banku rekapitalizācijai, kā arī apņēmās novirzīt 120 miljardus eiro (84,3 miljardus latu) ekonomiskās izaugsmes veicināšanai un sākt darbu pie eirozonas ilgtermiņa reorganizācijas plāna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē