Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Reirs: Nozaru budžeti augs par 2-3%, aizsardzībai un iekšlietām - par 30-40%

Ņemot vērā jau iepriekšējos gados piešķirtos līdzekļus 2016.gadam, nozaru budžeti nākamgad pieaugs vēl par 2-3%, bet aizsardzībai un iekšlietām palielinājums sasniegs 30-40%, tā ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes telekanālam LNT teica finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība).Viņš informēja, ka ceturtdien valdība vienojās 2% no iekšzemes kopprodukta aizsardzībai panākt līdz 2018.

gadam. Pēc Reira norādītā, tas ir ļoti nozīmīgs solis un lēmums, jo ļauj mūs parādīt kā stabilus NATO partnerus, kā arī ļauj rēķināties ar NATO partneru palīdzību.Vēl viens nozīmīgs lēmums paredz piešķirt papildus 35 miljonus eiro iekšlietu sistēmai, kā arī palielināt finansējumu 2017.-2018.gadā."Vienojāmies arī par nozaru izdevumu samazināšanu par 3%. Negribētu teikt, ka tie ir jūtīgi samazinājumi, vairāk programmu pārvērtēšana - nepirkt pamatlīdzekļus un transportu. Nopietnas pamatprogrammas netiks skartas," apgalvoja Reirs.Diskusijas joprojām ir par neapliekamā minimuma paaugstināšanu, ko Reirs piedāvā veikt desmit eiro apmērā, tādējādi katram strādājošajam dodot papildus 2,3 eiro. Par to, kā arī minimālās algas celšanu un progresīvā neapliekamā minimuma ieviešanu piektdien paredzēts runāt ar sociālajiem partneriem.Par budžetu paredzēts lemt arī valdības sēdē pirmdien. Tikmēr Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) jau paudusi prognozi, ka valdība ārkārtas sēdē budžeta likuma projektu atbalstīs un to varēs nodot izskatīšanai Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē