Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Reirs: Neprecīzā izaugsmes prognoze rezultējās ar deficīta pieaugumu

Veidojot šī gada budžetu tika "netīši ieplānots" deficīts, jo šobrīd ieņēmuma daļa nepildās kā tas paredzēts, LTV intervijā pirmdien no rīta atzina finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība).

Viņš gan norādīja, ka pozitīvā ziņa ir, ka valsts tomēr attīstās, ka ieņēmumi ir labāki kā pagājušajā gadā, tomēr neprecīzā izaugsmes prognoze rezultējās ar deficīta pieaugumu.

Reirs norāda, ka budžeta prognoze bija balstīta uz EK prognozēm, taču mainīgā situācija pasaulē ietekmējusi visas ES un arī Latvijas izaugsmi.

Savukārt runājot par nākamā gada budžetu, ministrs norādīja, ka nekas nav mainījies no maija un jūnija, un Latvija paliek pie savām prognozēm, ka izaugsme būs 3 procenti un tādēļ tiks pārskatīta programmas – iespējams, dažas no tām tiks revizētas. Kā piemēru viņš minēja, ka nepieciešams izvērtēt integrācijas programmu.

Tāpat paredzams, ka ienākumi no ēnu ekonomikas apkarošanas varētu papildināt budžetu.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē