Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Reirs: Darba tirgus Latvijā jāveido iekļaujošs un pietiekami elastīgs

Darba tirgus Latvijā jāveido iekļaujošs un pietiekami elastīgs, lai aktivizētu un atbalstītu arī tos cilvēkus, kuri dažādu iemeslu dēļ ir bez darba, Eiropas Savienības (ES) nodarbinātības un sociālo lietu ministru neformālajā sanāksmē Maltā pauda labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība).

Kā informēja ministra preses sekretāre Aija Bukova-Žideļūna, Reirs norādīja, ka Latvija patlaban strādā gan pie minimālā ienākuma, gan nodokļu politikas reformas, kas ietver arī darbaspēka nodokļu sistēmas reformas, lai mazinātu nodokļu slogu strādājošiem.

Pēc ministra paustā, darba tirgus Latvijā atspoguļo izglītības un prasmju nozīmi - cilvēki ar augstāku izglītību ir pakļauti mazākam bezdarba riskam, un tāpēc svarīgi paaugstināt prasmes cilvēkiem ar zemu kvalifikāciju, mazinot riskus ilgstošam bezdarbam un līdz ar to arī sociālajai atstumtībai.

Bukova-Žideļūna pavēstīja, ka sanāksmes pirmajā dienā Jānis Reirs piedalījās ES nodarbinātības ministru diskusijā par nevienlīdzību darba tirgū mazināšanu, uzsverot efektīvi darbojošos darba tirgu un sociālās aizsardzības sistēmu nozīmi. Tāpat ministri pārrunāja nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai darba ņēmējiem sniegtu piemērotākās nodarbinātības iespējas.

Savukārt neformālās sanāksmes otrajā dienā Reirs piedalījās ES sociālo lietu ministru diskusijā par darba tirgu kā faktoru, kas veicina sociālo iekļaušanos.

 

Top komentāri

Ēdelweiss
Ē
Politmafijas klana Vienotiba sulainis un sarkano fašistu-komunistu režima priekapuiselītis komSUČONOKS Reiris izplata kārtējo verbālas nesaturēšanas dezinformāciju un melus..
OSKARS
O
Javeido darba tirgus ??? Ko tad jus ,maukas , darijat 26 gadus ????
600
6
Darba tirgū vispirms vajag novērts austrumu gastarbeiteru importu. Kad būs jāmaksā ES algas vai kas vairāk par to mazu minimumu, arī strādātgribētāji uz vietas atradīsies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē