Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ražuks: Nekavējoties jānovērš Ķemeru sanatorijas kompleksa izpārdošana

Komisijas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis uzsvēra, ka šādu situāciju ap Ķemeru sanatoriju radījusi, iespējams, nevis kāda pieļauta kļūda, bet gan apzināta rīcība – kārtējais mēģinājumu par „sviestmaizi” iegūt īpašumā unikālu Latvijas kultūrvēsturisku vērtību. Notiekošais aktualizē virkni jautājumu par tiesu varas godprātību, kā arī maksātnespējas institūtu.
4.aprīlī Saeimas Pieprasījuma komisija nolēma aicināt ģenerālprokuroru, tieslietu ministru un Maksātnespējas administrācijas direktoru nekavējoties izvērtēt Jūrmalas pilsētas tiesas rīcību, pasludinot unikālā kultūrvēsturiska pieminekļa „Ķemeru viesnīca” īpašnieka SIA „Ominasis Latvia” maksātnespēju.

„Tiesiskais ceļš šī objekta attīstībai tika pārtraukts ar Jūrmalas tiesneses lēmumu par maksātnespējas procesu, un tādējādi Saeimas Pieprasījuma komisijas, Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras sagatavotais plāns un piedāvājums investoriem tika padarīts par nevajadzīgu. Svarīgākais ir Ķemeru arhitektūras kompleksu saglabāt un attīstīt vienkopus – tikai tā var atjaunot šo vērtīgo kultūrvēsturisko objektu. Savukārt maksātnespējas procesā – kāda ir arī parasta prakse – šis unikālais objekts tiktu izpārdots pa daļām un mēs to neglābjami zaudētu,” apgalvo Saeimas Pieprasījumu komisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks (Reformu partija). 

Komisijas deputātus par situāciju ap Ķemeru kompleksu informēja zvērināts advokāts Artūrs Spīgulis, uzsverot, ka maksātnespējas process ierosināts, pamatojoties uz SIA „Arhiidea” pieteikumu par spīti tam, ka Jūrmalas pilsētas tiesa iepriekš noraidījusi tādu pašu SIA „Arhiidea” pieteikumu, norādot, ka starp pusēm pastāv strīds par saistībām, kas nav risināms, iesniedzot maksātnespējas pieteikumu.

Pieprasījumu komisija turpinās skatīt šo jautājumu trešdien, 10.aprīlī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē