Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pulks: Saskaņas centrs monopolizē saziņas iespējas ar vēlētājiem

Rīgas domes (RD) pieņemtie grozījumi saistošajos noteikumos "Par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanas kārtību Rīgā" radikāli ierobežos visu Saskaņas centra (SC) oponentu iespējas īstenot savas Satversmē un likumos noteiktās tiesības uz saziņu ar vēlētājiem, uzskata RD Vienotības frakcijas vadītājs Olafs Pulks.

RD pieņemtie grozījumi saistošajos noteikumos par reklāmas izvietošanu Rīgā, ar kuriem mēģina aizliegt priekšvēlēšanu materiālu izvietošanu lielā daļā galvaspilsētas, pielīdzinot priekšvēlēšanu saziņu ar vēlētājiem "precēm, preču grupām vai pakalpojumiem" un aizliedz tos izvietot Rīgas vēsturiskajā centrā, 15 vēsturiskās apkaimēs, uz pašvaldības ēkām, būvēm, zemesgabaliem, kā arī tiltiem un ceļu pārvadiem.

"Ierobežojot preču grupu "vārda brīvība", domes vadība jau atkal mēģina pretlikumīgiem līdzekļiem atšķelt Rīgu no pārējās Latvijas, kur priekšvēlēšanu aģitācija tiek pārdomāti un samērīgi regulēta ar likuma spēku," norāda O.Pulks.

Vienīgās vietas, kur pēc SC polittehnologu ieskata, oponenti var izvietot savu informāciju ir Rīgas Satiksmes transportlīdzekļi un pieturas, kuras apsaimnieko uzņēmums Pilsētas līnijas, kas ir SC pietuvināto personu pārraudzībā, norāda deputāts.

"Satversmē garantēto pārkāpšana biznesa interešu vārdā nav pieļaujama," uzsver RD Vienotība frakcijas vadītājs.

Kā vēstīts, Rīgā turpmāk būs aizliegts izvietot priekšvēlēšanu reklāmas Rīgas vēsturiskā centra teritorijā, Mežaparkā, uz satiksmes pārvadiem, estakādēm un citās vietās. Priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus aizliegts izvietot publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu.

Aizliegums būs spēkā Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijā, Mežaparka teritorijā, vēsturiskās apbūves teritorijā - Ķīpsalā, Āgenskalnā, Bolderājā, Dzegužkalnā, Maskavas priekšpilsētā, Sarkandaugavā, Teikā, Torņakalnā, Vecāķos Vecmīlgrāvī, Čiekurkalnā, Pleskodālē, kā arī Jaunmīlgrāvī un Vecdaugavā.

Politisko aģitāciju nevarēs izvietot uz pašvaldībai piederošiem afišu stabiem un stendiem, uz pašvaldības un pašvaldības kapitālsabiedrību īpašumā esošajām ēkām, būvēm un attiecīgajam īpašumam piesaistītajā zemesgabalā, kā arī uz tiltiem, ceļu pārvadiem un estakādēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē