Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Premjeram radies iespaids, ka aiz ministru vērtēšanas slēpjas vēlme pārdalīt krēslus valdībā

Premjerministram Valdim Dombrovskim (V) radies iespaids, ka aiz nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) aicinājuma izvērtēt ministru darbus slēpjas vēlme pārdalīt krēslus valdībā.

Dombrovskis šodien intervijā Latvijas Radio atzina, ka viņam ir radies iespaids, ka partija šo situāciju ar ministru novērtēšanu mēģina izmantot krēslu pārdalei. "Mēs nevaram aizliegt nevienai partijai nākt ar iniciatīvām un idejām, bet skaidras atbildes par to, vai tas ir pieteikums uz krēslu pārdali valdībā, nav bijis," sacīja valdības vadītājs.

Politiķis atgādināja, ka ir jau skaidri pateicis, ka šādas atsevišķas ministru izvērtēšanas, kā uz to uzstāj nacionālā apvienība, nebūs. Tomēr viņš skaidroja, ka valdības vadītājam ik gadu Saeimā ir jāatskaitās par paveikto darbu. Tālab viņš ir uzdevis ministriem sagatavot informāciju par to, kas ir paveikts atbilstoši kompetencēm. Premjers paskaidroja, ka Valdības deklarācijā noteikti konkrēti uzdevumi, ko valdība apņēmusies savu pilnvaru laikā paveikt, un valdības rīcības plānā ir konkrēti termiņi to izpildei, kas regulāri tiek kontrolēti. Ministriem būs jāziņo tieši par šo uzdevumu izpildi.

Kā pastāstīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke, ziņojums arī būs publiski pieejams pēc tā apspriešanas valdībā - 19.februārī. Vispirms ziņojums tiks apspriests valdībā, bet Saeimā tas jāiesniedz līdz 1.martam.

Jautāts, kā viņš pats vērtē savas valdības ministrus, Dombrovskis sacīja, ka ministri ir dažādi, darba rezultāts nedaudz atšķiras, bet viņš uzskata, ka visi ministri var turpināt darbu.

Kā ziņots, nacionālā apvienībaVisu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK rosinājusi veikt ministru darba izvērtēšanu, kas varētu noslēgties ar krēslu pārbīdi valdībā. Netiek izslēgta iespēja, ka Reformu partija varētu zaudēt kādu no ministru amatiem, jo VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars iepriekš paudis, ka nacionālo apvienību varētu interesēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības vai Izglītības un zinātnes ministrija. Tikmēr pārējie koalīcijas partneri šādu VL-TB/LNNK ierosinājumu vērtē skeptiski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Arī tu, brāli Progresīvais…

Jo tuvāk nāk Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, jo vairāk Jaunā Vienotība (JV) uzvedas kā to potenciāla zaudētāja un jo vairāk vēlme testēt pagaidām vēl "vecākā brāļa" izturības robežas no ...

Biedra Sji turneja

Pēc piecu gadu pārtraukuma vizītē Eiropas valstīs ir ieradies Ķīnas līderis Sji Dziņpiņs, kurš jau paviesojies Francijā (Eiropas Savienības šobrīd vadošajā valstī), bet tagad dodas uz savu ieinteresē...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē