Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Oktobrī partiju reitingi būtiski nav mainījušies - Saskaņa un ZZS populārākās

Oktobrī partiju reitingi būtiski nemainījās, tomēr nedaudz samazinājusies Saskaņas, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un Vienotības popularitāte, liecina Latvijas faktu jaunākā aptauja.Oktobrī lielākā daļa aptaujāto - 20,5% - norādīja, ka vēlēšanās atbalstītu partiju Saskaņa, otrs populārākais politiskais spēks ir ZZS, par kuru balsotu 15,1% respondentu, nacionālo apvienību Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) atbalstītu 7,9% vēlētāju, bet Vienotību - 7,2%.

Salīdzinājumā ar septembri Saskaņas reitings oktobrī samazinājās par 1,1 procentpunktu, ZZS - samazinājās par 0,5 procentpunktiem, NA atbalsts pieauga par 0,2 procentpunktiem, bet Vienotības - samazinājās par 0,9 procentpunktiem.Savukārt pārējie Saeimā pārstāvētie politiskie spēki - Latvijas Reģionu apvienība (LRA) un No sirds Latvijai (NSL) - 5% barjeru nepārvarētu, liecina aptauja. Par LRA balsotu 4,4% vēlētāju, bet NSL atbalstītu 2% respondentu. LRA reitings samazinājās par 0,1 procentpunktu, bet NSL - par 0,7 procentpunktiem.Pārējās partijas - Vienoti Latvijai, Latvijas attīstībai, Latvijas Krievu savienība un Jaunā konservatīvā partija - Saeimas vēlēšanās saņemtu atbalstu zem 1%, liecina Latvijas faktu veiktās aptaujas dati.Vēl 13% aptaujāto nepiedalītos vēlēšanās. Oktobrī būtiski pieauga to respondentu īpatsvars, kuri nezina vai nav izlēmuši, par ko balsotu, - šādi atbildēja 28,4% respondentu, bet septembrī - 24,2%.Aptauja veikta laikā no 10. līdz 21.oktobrim, un tajā piedalījās 1013 pilsoņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē