Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ķuzis: Būtu labi, ja radarus apsaimniekotu Satiksmes ministrija

Manā skatījumā būtu labs variants, ja fotoradaru apsaimniekošanu uzņemtos Satiksmes ministrija, otrdien laikraksta Dienas Bizness intervijā sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

I.Ķuzis arī norādīja, ka "labākais varinats būtu radaru darbības nepārtrauktība". Viņš gan vienlaikus piebilda, ka tas, kā tas tiks risināts - šobrīd vēl ir grūti teikt.

Uz jautājumu, vai viņš pieļauj, ka ar radaru darbības nodrošināšanu varētu nodarboties Valsts policija, I.Ķuzis sacīja, ka viņu kompetencē ietilpst radaru dislokācijas noteikšana, protokolu izsūtīšana, pārsūdzēto sodu izskatīšana u.c., bet Valsts policija "nav saimnieciskā darba veicēji".

Jautāts, vai var teikt, ka viņš neatbalsta iespēju, ka arī turpmāk radaru apsaimniekošanu varētu uzticēt privātam partnerim, Valsts policijas šefs sacīja, ka "jāatzīst, ka vismaz līdzšinējā sadarbība starp valsti un provāto sektoru fotoradaru uzstādīšanas un apsaimniekošanas jomā nav attaisnojusies". Viņš uzsvēra, ka turpmāk ar to būtu jānodarbojas valsts struktūrai.

Kā vēstīts, Valsts policija saskaņā ar līguma nosacījumiem 28.septembrī izbeigs līgumu ar fotoradaru piegādātājiem Vitronic.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis iepriekš norādīja, ka patlaban no Vitronic Baltica saņemtie rakstveida paskaidrojumi neesot pietiekami, lai pieņemtu lēmumu par līguma turpināšanu. R.Kozlovskis vēl nemācēja teikt, kāds būs fotoradaru liktenis pēc 28.septembra, ja līgums ar fotoradaru piegādātājiem tiks lauzts. Lēmums par to būs jāpieņem tuvākā mēneša laikā.

Pašlaik 160 plānoto fotoradaru vietā ir uzstādīti 27 stacionārie un 30 pārvietojamie radari. Valsts policijas vadība jau iepriekš tika izteikusies par plānu lauzt sadarbības līgumu ar privāto partneri Vitronic Baltica un partneri, kas savlaicīgi nav spējis izpildīt līguma saistības uz Latvijas ceļiem uzstādīt 160 stacionāros fotoradarus.

Tikmēr, ņemot vērā radušos situāciju ar kreditoriem un Vitronic Baltica un partneru finansiālās grūtības, 26.jūlijā tiesā ir iesniegts pieteikums par tiesiskās aizsardzības procesa lietas ierosināšanu. Vitronic Baltica un partneri ir pārliecināta, ka likumā paredzētā aizsardzība sniegs iespēju sekmīgi sakārtot attiecības ar kreditoriem un pabeigt sabiedrībai nozīmīgo publiskās un privātās partnerības projektu, kas kalpos par vērtīgu piemēru turpmākajiem sociāli nozīmīgiem publiskās un privātās partnerības projektiem Latvijā.

Vitronic Baltica un partneri atzīst, ka visi radari vēl nav uzstādīti, tomēr līguma neizpildei ir objektīvs pamatojums un tā nav Vitronic Baltica un partneru apzināta rīcība.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vājuma brīdis vai tendence

Iepriekšējās nedēļas beigās Indijas premjerministra zvērestu jau trešo reizi deva hinduistu nacionālistu – Indijas Tautas partijas jeb Bharatiya Janata Party (BJP) – līderis Narendra Modi, kurš att...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē