Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kučinskis: Koalīcijas partneri konceptuāli atbalsta nodokļu reformu

Konceptuāls atbalsts no koalīcijas partneriem nodokļu reformai ir, otrdien pēc valdošās koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers uzsvēra, ka diskusijas turpināsies, bet partneri ar šo jautājumu virzīsies uz priekšu.

Arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) prognozēja partneru atbalstu nodokļu reformas pamatnostādnēm valdībā. Ministre pauda, ka šodien guvusi pārliecību par to, ka partneri atbalsta reformu un apņemas kopīgi strādāt arī turpmāk, lemjot par attiecīgo likumu izmaiņām parlamentā.

Koalīcijas sanāksmē esot atbildēts uz daudziem jautājumiem. Nacionālās apvienības (NA) politiķis Imants Parādnieks skaidroja, ka kompensējošo mehānismu ietekme tiekot apliecināta ar aprēķiniem un skaitļiem, un pašreizējās diskusijas ir normāls process, lemjot par tik būtiskām izmaiņām.

Vienotības priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns apliecināja, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks konceptuāli atbalsta reformu. Arī iepriekš Vienotības dome lēmusi par atbalstu nodokļu pasākumiem tautsaimniecības izaugsmei, piebilda Smiltēns.

Viņš gan sacīja, ka veselības nozares un ceļu jautājums netiek risināts ar reformu, kas varētu būt atkāpe no iepriekš iecerētā.

Kučinskis šonedēļ vēl tiksies ar nacionālo apvienību, bet nākamnedēļ - ar Vienotību, lai diskutētu par reformu.

Savukārt valdība par šo jautājumu lems 3.maijā.

Kā ziņots, Finanšu ministrija (FM) saskaņošanai nodevusi nodokļu reformas pamatnostādnes, aģentūru LETA informēja ministrijā. FM nosūtījusi saskaņošanai visām nozaru ministrijām, sociālajiem, kā arī citiem sadarbības partneriem "Valsts nodokļu politikas pamatnostādņu 2018.-2021.gadam" projektu. FM cerēja jau 28.aprīlī to izskatīt Ministru kabineta ārkārtas sēdē.

Top komentāri

īpašuma nodoklis Latvijā ir nenormā
ī
nekustamā īpašuma nodoklis Latvijā ir nenormāls, bet reforma šo jautājumu nerisina!
Kuča un DRO -
K
Latvijas pornogrāfija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē