Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Izglītības ministrs: Pedagogi ir valsts virzītājspēks

Pedagogs ir pati radošākā un vienlaicīgi grūtākā profesija pasaulē. Visos laikos pedagogs bijis svarīgu procesu virzītājspēks un jūsu idejas un jaunās iniciatīvas mums visiem ir ārkārtīgi svarīgas, tā savā vēstulē Latvijas pedagogiem atzinis izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Vēstulē, ko ministrs nosūtījis pedagogiem sakarā ar mācību gada beigām, viņš norāda, ka, domājot par pedagoga profesiju un misiju, apzinās, ka nevar nerunāt par cienījama atalgojuma nodrošināšanu visiem nozarē strādājošajiem, īpaši, nogludinot plaisu starp mazo lauku un lielāku pilsētas skolu pedagogiem. "Šī ir mana dienaskārtības svarīgākā prioritāte, un es ļoti ceru, ka pakāpeniskas pozitīvas izmaiņas izjutīsit jau nākamajā gadā," uzsver V. Dombrovskis.

"Vasaras sākums izglītības iestādēs katru gadu ir spraigu notikumu un patīkamu emociju pārpilns laiks gan skolēniem, gan pedagogiem. Mācību gada noslēgums, valsts pārbaudījumi, izlaidumi – tas kopā savijas kā krāšņa varavīksne, kurā visas krāsas tik spilgtas, tik skaistas un neatkārtojamas," teikts ministra vēstulē.

"Daudzie skolēnu sacītie "Paldies Jums, skolotāj!" ir pierādījums jūsu darba nozīmīgumam, profesionalitātei un cilvēcīgumam, jūsu sapratnei, pacietībai un sirdsmīlestībai. Pedagoga profesija tiešām nav amats, tas ir dzīves aicinājums, kas liek jums vienmēr būt radošiem, nenogurstošiem, jauniem, smaidīgiem un lepniem par savu veikumu," pārliecināts V. Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Budapešta izvēļu priekšā

Līdztekus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kuras norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam un kurās vērā ņemami panākumi tiek prognozēti labējiem un arī eiroskeptiskas ievirzes politiskajiem sp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē