Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Gobiņš teroristu veikto uzbrukumu kontekstā rosina izvērtēt slepeno dienestu savstarpējo sadarbību

Teroristu veiktie uzbrukumi Parīzē liek izvērtēt slepeno dienestu savstarpējo sadarbību, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Eiropas kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš.

Runājot par notikušo Francijas galvaspilsētā Parīzē, Gobiņš norādīja, ka pašlaik būtiski ir uzdot jautājumu - ar ko nodarbojušies slepenie dienesti un vai tie savstarpēji ir pietiekami komunicējuši. "Ir skaidrs, ka teroristi darbojušies grupā, tātad viņi ir komunicējuši savā starpā. Šis slepenajiem dienestiem tagad būs nozīmīgs darbs, izvērtēt savu līdzšinējo darbību un meklēt iespējamos uzlabojumus sistēmā," viņš sacīja, piebilstot, ka "teroristi nav muļķi un tie vienmēr piemeklē jaunas metodes savu darbību veikšanai".

Viņš arī norādīja, ka Eiropas Savienībai (ES) pašlaik būtu nepieciešams izrādīt solidaritāti un izteikt līdzjūtību Francijai, apliecinot, ka tā šajā situācijā nav viena. "Tas ir uzbrukums mums visiem," uzsvēra Gobiņš.

Viņš arī apliecināja, ka respektabli Vācijas mediji, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēstījuši, ka jau vakar notverts viens no iespējamajiem teroristu grupas dalībniekiem, pie kura automašīnā atrasti ieroči. "Tās ir neapstiprinātas ziņas, taču tas liek izdot jautājumus kāda bijusi Francijas un Vācijas slepeno dienestu sadarbība," sacīja Gobiņš, piebilstot, ka "terorismam robežu kontrole nekad nebūs liels šķērslis".

Kā ziņots, koordinētās apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 132 cilvēki, bet 180 guvuši ievainojumus, vēsta Francijas mediji.

Uzbrukumi notikuši vairākās sabiedriskās Parīzes vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē