Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Egle: Saeimā likumi tiek rakstīti pret mazo biznesu

Lai mazais bizness augtu, ir nepieciešama atbalstoša vide, bet patlaban Saeimas namā likumi tiek rakstīti pret mazo biznesu, biznesa portālam Nozare.lv atzina Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu foruma (MVU forums) valdes priekšsēdētāja Elīna Egle.

Viņa uzsvēra, ka deputāti "gremdē biznesa aktivitāti un izstumj biznesu uz kaimiņvalstīm".

"Kas atmaksās starptautisko aizdevumu? Biznesa attīstībai nepieciešama arī indivīda iekšējā motivācija. MVU Forums sadarbībā ar partneriem aicina izprast uzņēmēja gēnu, kas ir katrā no mums," norādīja Egle.

Lai izprastu savas stiprās un vājās puses, kas palīdzēs attīstīt uzņēmumu un pārvarēt gan iekšējas, gan ārējas uzņēmuma krīzes, piemēram, valdības un Saeimas deputātu nepārdomātos lēmumus, iniciatīvas "Atbalsti mazo biznesu" partneri Academia Strategies ir adaptējuši Latvijas biznesam "uzņēmēja gēna" noteikšanas metodoloģiju.

Academia Strategies partneris Jānis Skrūzkalns skaidroja, ka saskaņā ar jaunāko Eurobarometer Flash pētījumu Latvijā katrs trešais no tiem, kam ir uzņēmējdarbības pieredze, ir pārtraucis savu darbību biznesā. Viens no būtiskākajiem iemesliem ir biznesa veidošana ārpus savu dabisko kompetenču jomas.

"Precīzi noteikts "uzņēmēja gēna" profils palīdz pareizi izraudzīties katram atbilstošāko izaugsmes stratēģiju. Šajā posmā kļūdoties, var nākties dārgi maksāt gan pašam uzņēmējam, gan viņa ģimenei, jo bez pazaudētajām investīcijām un laika tiek iznīcināta arī ticība sev," sacīja Skrūzkalns.

MVU foruma un partneru sāktās iniciatīvas Atbalsti mazo biznesu mērķis ir sniegt uzņēmējiem praktisku atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai, piedāvājot dažādus risinājumus.

Piemēram, pagājušajā nedēļā MVU Forums ar Latvijas Pasta atbalstu izsūtīja 33 000 vēstules mikro un mazajiem uzņēmumiem ar aicinājumu piedalīties ar īpašiem pasākumiem Mazā biznesa dienā, kas notiks 16.novembrī.

Patlaban uz www.mazabiznesadiena.lv kartes nedēļas laikā reģistrējušies jau 442 komersanti - Rīgā 121, bet ārpus Rīgas 321 komersants. Šie uzņēmumi un daudzi citi 16.novembrī tiks pamanīti un īpaši sagaidīs klientus. Iniciatīvas laikā ikviens varēs bez maksas izgatavot plakātus, saņemt uzlīmes, iepazīstināt ar saviem produktiem un izmērīt savu "uzņēmēja gēnu", lai pārliecinātos, kādas īpašības, partneri un kolēģi nepieciešami, lai pārvarētu biznesa vētras un vētriņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē