Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Caune: Jelgavā aizvien mazāk cilvēku lūdz sociālo palīdzību

Pēdējās nedēļās Jelgavas novada domē esot redzama interesanta tendence - arvien mazāk iedzīvotāju nāk uz sociālo dienestu lūgt palīdzību, norāda  Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune.
Loģiski skaidrojams tas būtu ar laika apstākļu uzlabošanos un pavasara straujo tuvošanos. Novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune uzsver, ka sociālais dienests un domes darbinieki sev par prioritāti uzskata iedzīvotājus un to labklājības līmeņa uzlabošanos.

"Nesen Vircavas pagastā satiekot kādu vietējo iedzīvotāju un jautājot kā klājas, viņš teica, ka tagad jau labi, jo ziema ir galā, taču decembrī esot bijis grūti. Noskaidroju, ka pats vīrs pēc palīdzības uz pagastu nav gājis, jo esot neērti, ka citiem problēmas esot lielākas.

Pēc sarunas sapratu, ka šāda spītība un spēks ir zemgaļiem raksturīgs un to pierāda arī nesenā referenduma rezultāts un aktivitāte Jelgavas novadā. Tomēr šī saruna lika saprast, ka jāliek vēl lielāks akcents uz iedzīvotāju iedrošināšanu iet un lūgt palīdzību un novada dome ir tā, kas var rast atbalstu tiem, kam tas nepieciešams", tā Ziedonis Caune.

Jelgavas novadā izveidots vienots Sociālais centrs, kur novada iedzīvotājiem ir iespēja lūgt palīdzību gan ikdienas jautājumos, gan veselības aprūpē. Novada dome aicina iedzīvotājus nebūt kūtriem un
nedrošiem. Dienesti ir izveidoti tāpēc, lai iedzīvotājiem būtu kur vērsties pēc palīdzības, kur vienmēr tā tiks sniegta.

"Liekot roku uz sirds saku visiem - palīdzēsim kā vien varēsim, tas ir mans un novada domes pienākums. Un ne ar ko nav salīdzināmsgandarījums, redzot prieku novadnieku acīs, kad atkal kādam ir palīdzēts grūtākā brīdī," turpina Jelgavas novada domes priekšsēdētājs.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē