Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ārlietu ministrija: Par tā saucamo referendumu Krimā

Latvija neatzīst par leģitīmu 16. martā Krimas Autonomajā Republikā notiekošo tā saucamo referendumu par pievienošanos Krievijas Federācijai. Referendums ir organizēts, klaji pārkāpjot valsts - Ukrainas Konstitūciju, un notiek nelikumīgā ārvalstu - Krievijas bruņoto spēku klātbūtnē. Gatavojoties referendumam, netika izplatīta pilnvērtīga, daudzpusīga informācija; gluži pretēji – republikas teritorijā tika bloķēta Ukrainas plašsaziņas līdzekļu darbība.  

Aicinām Krievijas Federāciju atturēties no tālākiem soļiem Krimas Autonomās Republikas statusa nelikumīgai maiņai. Krimas anektēšana būtu Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes, kā arī starptautisko tiesību, tajā skaitā Krievijas starptautisko saistību kliedzošs pārkāpums. Tai būtu tālejošas negatīvas starptautiskas sekas. 

Ārlietu ministrija aicina Krievijas Federāciju īstenot soļus situācijas Ukrainā eskalācijas samazināšanā, atgriežot savus karavīrus bāzēs atbilstoši Krievijas un Ukrainas vienošanām. Krieviju uztraucošie jautājumi ir jārisina mierīgā ceļā, iesaistoties dialogā ar Ukrainas leģitīmo valdību, kā arī izmantojot visus pieejamos starptautiskos mehānismus miermīlīgai krīzes noregulēšanai. Jebkuram risinājumam ir jārespektē Ukrainas suverenitāte, kā arī tās teritoriālā vienotība, kā arī - Krievijas divpusējās un daudzpusējās starptautiskās saistības.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē