Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Zemnieku saeima: Graudaugi pārziemojuši veiksmīgi, visvairāk cietis rapsis Jēkabpils pusē

Kurzemes dienvidu daļā un Zemgalē jau ir sākusies sēja, bet Latgales un Vidzemes laukus vietām vēl klāj sniegs. Diemžēl ir reģioni, kur sals ziemājus nav saudzējis. Visvairāk cietis ir rapsis Jēkabpils pusē, savukārt graudaugi, piemēram, kvieši, ir pārziemojuši veiksmīgi, aģentūru LETA informēja biedrība Zemnieku saeima.

SIA Gavsene saimnieks Aigars Zadiņš no Dundagas stāsta, ka zeme ir pietiekami sausa un pākšaugu un auzu sēja ir sākusies. Ziemāji Kurzemē ir pārziemojuši labi. Tiesa, staltbriežu populācija kļūst arvien lielāka, un tie arī pēc sniega nokušanas turpina mieloties ar ziemājiem.

Salacgrīvā ir sākti pirmssējas mēslošanas darbi, stāsta zemnieku saimniecības Rūķi saimniece Ieva Alpa-Eizenberga. Ziemāji piejūras reģionā ir pārziemojuši labi, ko diemžēl nevar teikt par iekšzemes teritorijām, kur sējumi no aukstuma ir cietuši krietni vairāk, visizteiktāk - rapsis. Tuvojoties pavasarim, problēmas, kā ik gadu, sagādā gājputni, kuri posta gan zālājus, gan labības laukus.

Limbažu reģionā situācija uz lauka ir dažāda - vietām graudaugi pārziemojuši slikti, taču ir arī saimniecības, kurās ziema pārciesta labi, atzīst zemnieku saimniecības Lojas saimnieks Mareks Bērziņš. Diemžēl liela daļa rapša sējumu nav pārziemojuši veiksmīgi. Aukstumu nav pārcietusi ne tikai auga virszemes daļa, bet bojāti ir stādi kopumā.

Vidzemes vidienē - Valmierā - pavasara sējas darbi vēl ir tikai gaidāmi. Šonedēļ lauksaimnieki varētu sākt minerālmēslu kaisīšanu. Pavasaris šajā reģionā ir ieildzis, dažviet vēl ir manāms sniegs, skaidro zemnieku saimniecības Brieži saimnieks Juris Cīrulis.

Bauskas rajonā jau sākusies sēja. Arī šeit lieli gājputnu bari pamatīgi posta laukus, saka zemnieku saimniecības Vaidelotes saimnieks Arnolds Jātnieks.

Jēkabpils saimniecības Laši saimnieks Artūrs Akmens atzīst, ka kaimiņu saimniecībās abās Daugavas pusēs ziemas rapsis aukstumu nav pārcietis un būs jāpārsēj.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē