Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Zoodārzā apmeklētāji varēs izgatavot būrīšus putniem un meža susuriem

Sestdien, 1.aprīlī, un svētdien, 2.aprīlī, no plkst.12 līdz plkst.16 katrs interesents Rīgas Zoodārzā no zoodārza darbinieku sagatavotajiem materiāliem varēs izgatavot putnu būrīti, informēja Zoodārza pārstāve Elīza Lindāne.

"Dzeņa darbnīcā" būrīšus gatavos mazajiem dobumperētājiem - zīlītēm, melnajiem mušķērājiem, zvirbuļiem un citiem, vai arī reti sastopamajiem, dobumos mītošajiem zīdītājiem - meža susuriem.

Ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu rasta iespēja izveidot arī uzdevumu grāmatiņu jaunākajiem apmeklētājiem un izglītojošus stendus, kas pēc pasākuma noslēguma Rīgas Zoodārzā būs apskatāmi pastāvīgi. Pildot uzdevumus grāmatiņā, apmeklētāji uzzinās, kāpēc ir svarīgi saglabāt mežu daudzveidību, kur patīk slēpties meža susurim un to, cik dažādi ir dabisko mežu iemītnieki. Grāmatiņa pieejama četrās valodās - latviešu, angļu, ukraiņu un krievu.

Pareizi izveidot būrīti gan bērniem, gan pieaugušajiem palīdzēs zoodārza darbinieki un brīvprātīgie. Dalība pasākumā ir bez papildu maksas, tomēr nopirkta ieejas biļete negarantē būrīša veidošanai nepieciešamā komplekta saņemšanu, tādēļ pasākuma rīkotāji aicina nākt uz zoodārzu laikus.

Pareizi izgatavotu putnu būrīti varēs atstāt izlikšanai zoodārzā vai ņemt līdzi un novietot savā dārzā vai citā piemērotā vietā, savukārt visi susuru būrīši tiks nodoti Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistiem, kas tos izvietos šiem dzīvniekiem piemērotās vietās.

Putnu dienas notiks arī zoodārza filiālē "Cīruļi" - šoreiz sestdien, 15.aprīlī, un svētdien, 16.aprīlī. Pasākumam 22.aprīlī pievienosies arī trešā norises vieta - "Rīgas mežu" jaunais vides izglītības centrs "EKVIDO2" Ogrē.

Projekts "Susuriem daru - par mežiem zinu!" tiek rīkots ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas