Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgā 12 skolās bijuši gadījumi, kad skolotāji iesniedz atlūgumu Covid-19 radītās spriedzes dēļ

Rīgas 12 skolās konstatēti gadījumi, kad skolotāji iesnieguši atlūgumu Covid-19 radītās spriedzes dēļ, - to atklājusi Rīgas dome, aptaujājot 209 Rīgas skolu vadītājus par darbu laika posmā no septembra līdz novembrim.

Kā aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijā, minētajā laika posmā ir palielinājies slimības prombūtnē esošo pedagogu skaits, bet tas nav saistīts ar darba attiecību pārtraukšanu.

Vienlaikus IZM apgalvoja, ka nepieciešamais atbalsts skolām un pedagogiem tiek sniegts, kā arī tas tiekot pastāvīgi papildināts.

Izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP) uzsvērusi, ka papildus nauda un finanšu resursi pedagogiem un izglītības sistēmai kopumā nav vienīgā problēma un risinājums. Izglītības sistēmai esot nepieciešamas būtiskas, ne vienmēr populāras, reformas, pie kurām "notiek mērķtiecīgs un plānveidīgs darbs".

Ministrija gan atzīst, ka vēl jāturpina darbs pie tiešsaistes mācību vides izstrādes nākamajiem mācību gadiem, digitālo mācību līdzekļu komplektu izmantošanas tiešsaistē un mācību video izveides "Tava klase" platformā.

Tāpat pedagogu atbalstam no 2021.gada IZM plāno nodrošināt konsultācijas skolām un mācības izglītības tehnoloģiju mentoriem tehnoloģisko rīku ieviešanai mācību atbalstam.

Kā ziņots, Latvijas izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidenta un Siguldas valsts ģimnāzijas direktora Rūdolfa Kalvāna ieskatā, papildu naudas piešķiršana izglītības sistēmas stiprināšanai problēmas tajā neatrisinās, jo arvien vairāk skolu direktoriem tiek iesniegti pedagogu atlūgumi, kam par iemesli kalpo nevis zemais atalgojums, bet gan pārslodze un izdegšana.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas