Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas kartes valdes loceklis pauž aizdomas par savu atstādināšanu

SIA Rīgas karte valdes loceklim Jānim Meirānam radušās aizdomas, ka tuvākajā laikā uzņēmuma akcionāri viņu varētu atcelt no amata, liecina Meirāna ieraksts tviterī.

Meirāns amatā tika iecelts šī gada aprīlī, kad no amata atkāpās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturētais Aleksandrs Brandavs. 

Ierakstā viņš norāda, ka kopš jūlija vairākas reizes vērsies pie uzņēmuma akcionāriem ar konkrētiem priekšlikumiem par to, kā novērst pārmaksāšanu Rīgas kartes apakšuzņēmējiem, u.c.

Aģentūrai LETA Meirāns atzina, ka domstarpības ar akcionāriem viņam bijušas ne tikai saistībā ar Rīgas kartes sadarbību ar Rīgas satiksmi, bet viņš arī rosinājis no amata atbrīvot Brandavu.

LETA jau iepriekš ziņoja, ka, Brandavam atkāpjoties no Rīgas kartes valdes locekļa amata, uzņēmuma akcionāri nolēma viņi atstādināt no Mārketinga direktora amata pienākumu pildīšanas, taču neatlaist, tādā veidā saglabājot viņam atalgojumu.

Pēc Meirāna teiktā, viņš saņēmis informāciju, ka ceturtdien gaidāma akcionāru sapulce, kuras darba kārtībā ir jautājums par viņa atcelšanu no amata.

Taujāts par iespējamo Meirāna atlaišanu, Rīgas satiksmes pagaidu valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis aģentūrai LETA sacīja, ka šādus apgalvojumus nevar komentēt, jo tā ir konfidenciāla informācija. 

"Ja kādi lēmumi tiks pieņemti, par to tiks informēts," teica Saulītis. 

Savukārt Rīgas satiksmes kapitāldaļu turētājs Vadims Baraņņiks aģentūrai LETA atzina, ka kopš atcēla Meirānu no uzņēmuma valdes, neko par viņa darbību Rīgas kartē nezina. 

"Uzņēmuma pārstāvju iecelšana Rīgas kartes valdē ir Rīgas satiksmes valdes pārziņā," teica amatpersona.

Toreiz Baraņņiks Meirānu atcēla no ieņemamā amata, jo izskatīja, ka viņš nevar vienlaikus būt valdes loceklis abos uzņēmumos.

Vienlaikus, neviena no amatpersonām nenoliedza, ka izskanējušais apgalvojums par plānoto Meirāna atbrīvošanu no Rīgas kartes valdes būtu nepatiess.

Rīgas satiksmē aģentūrai LETA šīs dienas laikā nesniedza atbildi par to, vai 17.oktobrī tiešām gaidāma akcionāru sanāksme un vai tās darba kārtībā iekļauts jautājums par Meirāna atstādināšanu no amata.

Kā ziņots, Rīgas karte ir 2007.gadā dibināts uzņēmums, kas izveidoja un uztur Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu. Uzņēmuma akcionāri ir Rīgas satiksme un ASV tehnoloģiju kompānija Conduent, kas agrāk bija pazīstama ar zīmolu Xerox.

51% Rīgas kartes pieder Rīgas satiksmei, bet 49% - Francijas uzņēmumam Conduent Business solutions.

Tagad Rīgas karte valde darbojas trīs cilvēku sastāvā. ASV/Francijas investorus Conduent Transportation uzņēmumā pārstāv Ēriks Morizīrs, bet Rīgas satiksmi - Meirāns un Pavels Tulovskis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas