Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Zatlers: valdība radījusi cilvēkos neuzticību

Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka valdības iepriekšējā darbība radījusi neuzticību cilvēkos. Intervijā _Latvijas Radio _šorīt prezidents prognozēja, ka nākamā gada budžetu parlaments apstiprinās, bet protestu akcijas, kas rīkotas tā dēļ, viņš uztver pozitīvi.

"Pat maza nenoteiktība iedzīvotājam kaitē, jo viņš nejūtas drošs. Un valdība ar visu savu iepriekšējo darbību radījusi neuzticību cilvēkos," teica V. Zatlers. Viņš norādīja, ka vislielāko neizpratni rada atsevišķas nodokļu izmaiņas, piemēram, nodoklis par dienesta autotransporta izmantošanu privātām vajadzībām, "kura administrēšana beigu beigās varētu izmaksāt vairāk nekā tiks iekasēts". Budžeta konsolidācija balansēšana arī šoreiz notikusi uz iedzīvotāju, ne valsts rēķina, secinājis V. Zatlers.

Viņš kritizēja valdības lēmumu pieņemšanas tempu - to pieņemšana ir novēlota. "Ja paskatīsimies uz kļūdām, tad šos uzdevumus, kas bija jādara budžetā, zināja ļoti skaidro jau iepriekšējā valdība šā gada janvārī, nemaz nerunājot par šo valdību, kas no pirmās dienas, kad sāka strādāt, zināja, kāda būs budžeta konsolidācijas jeb ieņēmumu un izdevumu balansa uzdevumi," uzsvēra Valsts prezidents.

Viņš uzskata, ka deputāti sadzird protesta akcijās izteiktos aicinājumus, tāpēc pret gaidāmajām akcijām izturas pozitīvi. "Tas ir ļoti labi, ka cilvēki pauž savu viedokli, jo neizbēgami šis viedoklis tomēr atskan Saeimas telpās un arī nonāk līdz deputātu ausīm," teic V. Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas