Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +29 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Pagājušās nedēļas vētra Daugavpils pašvaldībai nodarījusi 111 000 eiro zaudējumus

Vētra, kas pagājušajā trešdienā, 19.jūnijā, notika Daugavpilī, pašvaldībai nodarījusi 111 000 eiro zaudējumus, otrdien preses konferencē informēja Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Valērijs Golubevs.

Viņš atklāja, ka stiprais vējš pilsētās nogāzis 483 kokus, 15 apgaismojuma stabus un četras ceļa zīmes. Bojāti arī divi sabiedriskā transporta pieturu paviljoni. Kopējie zaudējumi, kas nodarīti pašvaldības infrastruktūrai, ir 111 000 eiro.

Golubevs atklāja, ka daļa postījumu novērsta jau aizvadītajā nedēļā, taču darbi vēl turpinās.

Pašvaldībai ir zināms, ka cietušas arī mājsaimniecības un uzņēmumi. Līdz šim pašvaldībā saņemti pieci privātpersonu iesniegumi, lūdzot atbalstu krīzes situācijā, tāpat tiek saņemts daudz zvanu, lai noskaidrotu, kā var saņemt atbalstu.

Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksejs Vasiļjevs (LKS) atzina, ka ne visi varēs saņemt atbalstu, jo to piešķir tikai vienīgā mājokļa atjaunošanai, turklāt personām jābūt tajā deklarētām. Tāpat pašvaldība nevar palīdzēt uzņēmējiem.

Jau ziņots, ka Daugavpils mājsaimniecības, kurām negaiss radīja nopietnu kaitējumu, var pieteikties palīdzības saņemšanai, pamatojot nodarītos zaudējumus un krīzes situācijas esamību ar attiecīgiem dokumentiem.

Pabalstu var saņemt tikai personas, kuras savu dzīvesvietu deklarējušas Daugavpils administratīvajā teritorijā. Viena mājsaimniecība var saņemt atbalstu līdz 3000 eiro.

Lai saņemtu pabalstu krīzes situācijā ārēju notikumu radītu seku novēršanai un pamatvajadzību nodrošināšanai katastrofu vai stihiskas nelaimes gadījumos, jāiesniedz iesniegums, kā arī dokumenti, kas apliecina krīzes situācijas esamību un zaudējumu apmēru - namu apsaimniekotāja, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, apdrošināšanas kompānijas vai citu dienestu izsniegts apsekošanas akts, kā arī tāme ar provizoriskajām zaudējumu novēršanas izmaksām vai čeki un kvītis, ja persona pati veic krīzes situācijā radušos zaudējumu likvidēšanu.

Sociālais dienests izvērtē tiesības saņemt atlīdzību no apdrošinātāja, savukārt transportlīdzekļu esamība nav personu pamatvajadzība, līdz ar to transportlīdzekļiem radītie bojājumi netiek segti.

Trešdien, 19.jūnijā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests Daugavpilī saņēma 19 izsaukumus uz spēcīgā vēja radīto postījumu likvidēšanas darbiem.

Lielākoties koki nokrituši uz ceļa braucamās daļas.

Raipoles un Līksnas ielā koki bija nokrituši uz automašīnas. Vairāki izsaukumi saņemti uz Vaļņu ielas rajonu, kur ziņots par vairākiem nokritušiem kokiem.

Daugavpils Komunālās saimniecības pārvalde informēja, ka negaisa rezultātā daudzviet Daugavpilī sagāzti koki, tajā skaitā uz ceļiem, kā rezultātā traucēta transporta kustība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas