Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tikšanās laikā ar Progresīvajiem NA negrasās runāt par iespējamo sadarbību valdībā

Tikšanās laikā ar Progresīvajiem Nacionālās apvienības (NA) pārstāvji negrasās runāt par iespējamo sadarbību jaunās valdības veidošanā, sarunā ar aģentūru LETA paziņoja NA līderis Raivis Dzintars.

NA ir skaidri paudusi savu attieksmi pret "Progresīvo" uzņemšanu koalīcijā, uzsvēra Dzintars. Tikšanās tomēr notiekot, jo abas partijas būs kolēģi parlamentā, un, ja "Progresīvie" vēlas tikšanos, tad NA atsaukšoties, sacīja politiķis.

Vaicāts par tikšanās laikā apspriežamo, Dzintars pauda, ka, ņemot vērā, ka saruna ir "Progresīvo" iniciatīva, tad viņš no šīs partijas puses arī sagaidot redzējumu par pārrunājamiem jautājumiem.

Pēc viņa teiktā, konkrēts tikšanās laiks vēl nav zināms. Vaicāts, vai tikšanās formāts būs formāls vai neformāls, Dzintars norādīja, ka tas NA nav izšķirošs jautājums.

Kā ziņots, potenciālā koalīcijas partija "Progresīvie" ir nosūtījusi oficiālu ielūgumu uz tikšanos NA, lai noskaidrotu, vai partiju starpā ir iespēja sastrādāties parlamentā, iepriekš informēja "Progresīvo" līderis Kaspars Briškens.

Pēc 14.Saeimas vēlēšanām koalīcijas veidošanas sarunās galvenais domstarpību jautājums ir par to, cik partneriem būtu jāietilpst jaunajā valdībā un koalīcijā. Sarunu vadītāja JV uzskata, ka koalīcijā jābūt četriem politiskajiem spēkiem - JV, AS, NA un arī "Progresīvajiem", turpretim AS un NA "Progresīvos" koalīcijā redzēt nevēlas.

JV jaunajā Saeimas sasaukumā ieguvusi 26 mandātus, AS - 15, NA - 12, bet "Progresīvie" - desmit, tātad ar "Progresīvajiem" koalīcijai parlamentā būtu 64 balsis, bet bez - 54.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas