Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saeimas Nacionālās drošības komisiju vadīs Mūrniece

Deputāti ceturtdien lēma, ka Saeimas Nacionālās drošības komisiju vadīs politiskā spēka Nacionālā apvienība (NA) politiķe un bijusī parlamenta priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Komisijas sēdē partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) deputāts Vilis Krištopans izvirzīja arī politiķa Māra Kučinska (AS) un savu kandidatūru amatam, taču Kučinskis atteicās no iespējas vadīt komisiju. Tādēļ parlamentārieši balsoja par vienu no diviem kandidātiem - Mūrnieci vai Krištopanu - ar vēlēšanu zīmēm. Mūrnieces kandidatūru atbalstīja četri deputāti, bet Krištopana - divi.

Mūrniece aicināja komisijas deputātus par komisijas priekšsēdētāja biedru izvēlēties Kučinski. Vairums parlamentāriešu to atbalstīja.

Savukārt komisijas sekretāra amatam Mūrniece piedāvāja deputāta Ainara Latkovska (JV) kandidatūru, un arī šo priekšlikumu pārējie locekļi atbalstīja.

Jaunievēlētā Nacionālās drošības komisijas vadītāja informēja parlamentāriešus, ka komisijas sēdes tiks sasauktas trešdienās, plkst.12, taču izņēmuma kārtā tās var notikt arī citā laikā, un ka darbs norisināsies klātienē. Lai strādātu komisijā, deputātiem būs jāiegūst piekļuve valsts noslēpumam, norādīja politiķe.

Kā ziņots, Nacionālās drošības komisijas darbā piedalīsies Uldis Augulis (ZZS), Kaspars Briškens (P), Igors Judins ("Stabilitātei"), Vilis Krištopans (LPV), Māris Kučinskis (AS), Ainārs Latkovskis (JV), Ināra Mūrniece (NA).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas