Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Saeima masveidā krāsos olas

Parlaments valsts darbus licis pie malas. Ar mazāku iedvesmu rosīsies arī valdība, tomēr daži ministru skatāmie jautājumi ir interesanti.

Beidzot izpildvara mēģinās pieņemt vienotu plānu par piekrastes teritoriju attīstību (Piekrastes telpiskās attīstības pamatnostādnes). Kā izrādās, joprojām dzīvojam situācijā, kad normatīvajos aktos nemaz nav noteikts kūrorta statuss, kad piekrastes josla ir valsts īpašums un juridiski pašvaldību finanšu ieguldīšana cita īpašumā nav pieļaujama, u.c. ačgārnības un pretrunas (kas pēdējā laikā aktualizējas arī saistībā ar pieaugošo interesi par vēja enerģiju). Vēsturiski izveidojies, ka par jūras piekrastes teritorijām atbild visi un neviens, attiecīgi pamatnostādnes varētu būt pareizs solis situācijas labošanā.

Savukārt zinātniekiem tuvojas tas pats vētīšanas «no malas» laiks, ko Izglītības un zinātnes ministrija jau sagatavojusi citai savas atbildības sfērai - augstskolām. Ja valdība akceptēs IZM plānu, tām apmēram 50 institūcijām (kopumā Latvijā reģistrētas apmēram 137 zinātniskas institūcijas), kas saņem valsts finansējumu, nāksies atskaitīties, t.sk. ārvalstu ekspertiem, par savu darbu, turklāt jārēķinās, ka var tikt samazināts atbalstāmo pētniecības virzienu skaits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas