Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Pērn partijām ziedoti 724 590 lati

Pagājušajā gadā partiju kontos ieskaitīts vismazākais finanšu līdzekļu apjoms pēdējos desmit gados - 724 590 lati, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja dati.

Visvairāk ziedojumu saņemts pagājušā gada decembrī, kad partijām atvēlēti 112 539 lati, bet vismazāk ziedots maijā - 21 418 lati.

Ar ziedojumiem partiju budžeti neaprobežojas, jo aģentūra LETA jau ziņoja, ka arī šogad, kad vasarā paredzētas pašvaldību vēlēšanas, piecas partijas varēs saņemt 431 257 latus lielu valsts budžeta finansējumu. 2010.gadā Saeima pieņēma grozījumus partiju finansēšanas likumā, paredzot no 2012.gada piešķirt valsts budžeta finansējumu politiskajām partijām, par kurām Saeimas vēlēšanās nobalsojuši vairāk nekā divi procenti vēlētāju, - 0,50 latu apmērā kalendārā gada laikā par katru iegūto balsi.

KNAB informācija liecina, ka kopumā pēdējos desmit gados partijas ziedojumos saņēmušas 23 284 033 latus. Šajā laikā birojs atklājis pretlikumīgi saņemto finansējumu 2 141 000 latu apmērā. No tiem budžetā līdz šim atmaksāti vairāk nekā 421 000 latu.

LETA jau ziņoja, ka KNAB pēc gadiem ilgas tiesāšanās tā arī nav izdevies atgūt apmēram pusotru miljonu latu no Tautas partijas un LPP/LC.

Ziņots arī, ka laikā no pagājušā gada 1.decembra līdz šī gada 18.janvārim Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem kopumā saziedoti aptuveni 133 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas