Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Partijas gatavas ar JV turpināt sarunas par koalīcijas veidošanu

Apvienotā saraksta (AS), Nacionālās apvienības (NA) un Progresīvo politiķi gatavi šonedēļ ar Jauno vienotību (JV) turpināt individuālas sarunas par nākamās koalīcijas veidošanu.

Joprojām gan saglabājas AS un NA uzstādījums, ka koalīciju ir jāveido trīs partijām - JV, AS un NA - bez "Progresīvajiem".

Kā aģentūrai LETA pastāstīja AS politiķis Uldis Pīlēns, partiju apvienība uz JV aicinājumu ir atbildējusi apstiprinoši, ka trešdien, 12.oktobrī, piedalīsies individuālās sarunās ar JV. Politiķis gan arī piebilda, ka trīs partijas, JV, AS un NA, jau tagad varēja strādāt "saturiski intensīvāk" pie darāmajiem darbiem.

Vaicāts par šīm viedokļu atšķirībām ar JV par to, kurām partijām jābūt koalīcijā un kādos formātos jānotiek sarunām, Pīlēns norādīja, ka Valsts prezidents Egils Levits ir deleģējis valdības veidošanas sarunas vadīt JV līderi. Tāpēc AS pašreiz neiejaucas šajā procesā un piemērojas JV pieejai par individuālajām sarunām.

NA ir saņēmusi formālu uzaicinājumu uz tikšanos no JV pārstāvjiem, sarunā ar aģentūru LETA norādīja Saeimas spīkere Ināra Mūrniece (NA). Tikšanās ir paredzēta šonedēļ.

Vaicāta, vai NA pārstāvjiem ir bijušas kādas neoficiālas sarunas ar citām partijām, Mūrniece sacīja, ka savstarpējas sarunas deputātiem mēdz notikt, satiekoties parlamentā un komisiju sēdēs, taču tikšanās par valdības veidošanu piedalās partijas valdes deleģēta sarunu grupa.

Arī "Progresīvie" ir saņēmuši uzaicinājumu tikties ar JV, aģentūrai LETA atklāja viena no partijas līderēm Antoņina Ņenaševa. Abu partiju tikšanās ir paredzēta otrdien, 11.oktobrī.

Savukārt uz "Progresīvo" uzaicinājumu AS tikties atbilde pagaidām nav saņemta.

Kā ziņots, Levits aicinājis Kariņu turpināt sarunas ar partijām par iespējamas koalīcijas izveidošanu.

Kariņš šodien žurnālistiem sacīja, ka šonedēļ turpināsies koalīcijas veidošanas sarunu otrais raunds individuāli ar AS, NA un "Progresīvajiem". Par sarunu grafiku paredzēts informēt otrdien, 11.oktobrī.

Aizvien saglabājas neskaidrība, kāda loma procesa noslēgumā būs partijas "Progresīvie" Saeimas frakcijai. Kariņš paudis, ka "valstij vislabāk būtu" plašāka koalīcija. Viņš starp JV, AS, NA un "Progresīvo" pārstāvjiem neredz tādas iekšējās pretrunas, kas četrām partijām neļautu atrast vienošanos. Savukārt NA un AS rīcībspējīgu valdības modeli redz trīs partiju koalīcijā bez "Progresīvajiem".

Jau ziņots, ka 14.Saeimas vēlēšanās labāko rezultātu sasniedza JV, kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, seko Zaļo un zemnieku savienība ar 16, AS ar 15, NA ar 13, "Stabilitātei!" ar 11, "Progresīvie" ar 10 un "Latvija pirmajā vietā" ar deviņiem mandātiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas