Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Partijām līdz pirmdienai jāiesniedz Saeimas vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas

Partijām līdz 31.oktobrim jāiesniedz Saeimas vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas, aģentūru LETA informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijās jānorāda visus ieņēmumus un izdevumus, kas radušies priekšvēlēšanu aģitācijas periodā no 4.jūnija līdz 1.oktobrim, neatkarīgi no datuma, kad izrakstīts darījumu apliecinošs dokuments, saņemts vai veikts maksājums. Vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas jāiesniedz, izmantojot Elektronisko datu ievades sistēmu.

Saskaņā ar likumu KNAB vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju pārbaudi veic sešu mēnešu laikā no dienas, kad beidzies deklarāciju iesniegšanas termiņš.

KNAB pārbaudē vērtē politisko spēku iesniegtos grāmatvedības attaisnojuma dokumentus, salīdzina iesniegtos datus ar KNAB rīcībā esošo informāciju un saņemtajām sūdzībām, kā arī veic citas darbības, lai izvērtētu politisko spēku priekšvēlēšanu aģitācijai tērēto līdzekļu apmēru un atbilstību likuma prasībām.

KNAB atgādina, ka katra politiskā partija vai to apvienība pirms 14.Saeimas vēlēšanām limitētajiem aģitācijas izdevumiem drīkstēja izlietot ne vairāk kā 708 053,30 eiro. Limits attiecās uz politiskās reklāmas izvietošanu, labdarību, sponsorēšanu, pabalstiem un dāvinājumiem, savukārt neattiecās uz tādiem izdevumiem kā reklāmas izgatavošana, kampaņas plānošana u.c.

Ja politiskā partija vai to apvienība neiesniedz vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju likumā noteiktajā termiņā vai kārtībā, tā var tikt saukta pie administratīvās atbildības.

Ja KNAB konstatē, ka politiskā partija atkārtoti neiesniedz vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju, partija tiek rakstveidā brīdināta. Ja partija mēneša laikā pēc brīdinājuma saņemšanas neiesniedz deklarāciju, KNAB var rosināt tās darbības apturēšanu tiesas ceļā.

Visas saņemtās deklarācijas būs pieejamas partiju finanšu datubāzē KNAB tīmekļvietnē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas