Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Levits: Valdības veidošanā partneri padarījuši solīdu darbu

Topošās valdības izveidē jaunās koalīcijas partneri padarījuši solīdu darbu, intervijā TV3 raidījumā 900 sekundes pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Prezidenta ieskatā, topošās valdības dalībnieki ir paveikuši nopietnu un solīdu darbu, jo vēlētājs Saeimai uzdevis diezgan grūtu uzdevumu - izveidot koalīciju no partneriem, kam ir atšķirīgi priekšstati par to, kāds ceļš ejam nākamajos četros gados, kas savukārt prasījis ilgstošas sarunas.

Galvenais sarunu mērķis ir vienoties par darāmajiem darbiem valdībā un koalīcijā, jo priekšstati partneru vidū ir atšķirīgi, norādīja Levits, kurš uzsvēra, ka parlamentārajā demokrātijā laiks, kas tiek pavadīts, veidojot koalīciju, ir lietderīgs, jo tas atvieglo tālāko darbu.

Valsts prezidents uzskata, ka, viņaprāt, četrās jomās būtu jāievieš atbildīgās amatpersonas. Pirmā šāda joma ir digitalizācija, un Latvija ir vienīgā valsts modernajā pasaulē, kurā nav digitalizācijas politikas, skaidroja Levits. Otrā joma ir demogrāfija, trešā joma ir saistīta ar informatīvās telpas politiku, kādas Latvijā neesot, bet ceturtā joma ir augstākā izglītība, zinātne un inovācijas, par ko citās valstīs ir atbildīgās amatpersonas.

Kā ziņots, jaunās valdības apstiprināšana Saeimā varētu notikt šajā trešdienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas