Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

"Latvijas Fakti" aptaujā otrā populārākā partija Rīgā - LPP/LC

Saskaņā ar _Latvijas Fakti _aptauju, kas veikta no pagājušās nedēļas piektdienas līdz šodienai, vēl joprojām populārākā partija ir _Saskaņas centrs _ar 25,6% vēlētāju atbalstu, bet otrajā vietā ar 13,3% izvirzījies LPP/LC. Maija otrajā nedēļa otrajā vietā vēl bija partija Jaunais Laiks, kurš šobrīd ar 9,3% popularitāti ir trešais populārākais politiskais spēks. Kopumā aptaujāti 502 rīdzinieki ar datorizētās telefonintervijas palīdzību.

Vēl 5% barjeru pārvar tikai divas partijas - Pilsoniskā savienība (6,6%), tās reitings divu nedēļu laikā ir pieaudzis par vairāk nekā diviem procentiem, un Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā (5,3%), kuras reitings ir krities par diviem pocentiem.

Zem 5% barjeras ir gan Tautas partija, kuras reitings salīdzinājumā ar iepriekšējo aptauju krities vairāk nekā par 3%, gan Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (3,2%, iepriekš 2%), arī Zaļo un zemnieku savienība (0,8%, iepriekš 2%). Arī Sabiedrība citai politikai atbalsts aptaujā ir vien 1,9%. Pieaudzis Visu Latvijai! reitings līdz 1,7% (iepriekš 0,7%).

Nedaudz samazinājies to vēlētāju skaits, kuri nezina par ko balsot - ja iepriekšējā aptaujā tie bija 23,2%, tad šobrīd tie ir 20,1%.

Par populārāko Rīgas mēru atzīts Ainārs Šlesers (29,8%), otrajā vietā ir Nils Ušakovs (22%), trešais ir Ģirts Valdis Kristovskis (15,7%). Atbalsts A. Šleseram un Ģ.V. Kristovskim pieaug - iepriekšējā aptaujā A. Šleseru atbalstīja 23,5%, bet Ģ.V. Kristovski - 13,2%. N. Ušakovam atbalsts būtiski nemainās, pirms divām nedēļām tas bija 22,8%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


"Latvijas Faktu" aptauja

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas