Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kols: JV piedāvātais proporcionalitātes princips amatu sadalījumā šķiet samērīgs

Jaunās vienotības (JV) piedāvātais proporcionalitātes princips amatu sadalījumā jaunajā valdošajā koalīcijā šķiet samērīgs, šādu viedokli šorīt LTV Rīta panorāmā pauda Nacionālās apvienības (NA) politiķis Rihards Kols.

Taujāts, kādas ir NA vēlmes amatu sadalē, Kols atteicās runāt un "atkārtoja mantru", ka joprojām ir spēkā NA valdes lēmums runāt vien par koalīcijas sastāvu un darāmajiem darbiem.

NA politiķis gan piekrita, ka viņa pārstāvētā partija gribētu saglabāt kontroli pašlaik jau vadītajās trīs ministrijas, vienlaikus atzīstot, ka "viss ir sarunu objekts".

Kols atbalstītu arī 13.Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (NA) nonākšanu kādas spēka ministrijas vadībā. Savukārt taujāts, vai NA atbalstīs Edvarda Smiltēna (AS) ievēlēšanu par Saeimas priekšsēdētāju, Kols atteica: "Ja tāda ir vienošanās, Smiltēns būs 14.Saeimas spīkers."

Runājot par sarunu gaitu, Kols pieļāva, ka trīs partiju sadarbības memorandu varētu parakstīt arī šodien, jo JV un "Apvienotajam sarakstam" palicis vien viens neatrisināts jautājums - par jaunas Enerģētikas ministrijas izveidi. NA konceptuāli redz pamatu nepieciešamībai izveidot šādu ministriju.

Pēc Kola vārdiem, NA kopumā par sadarbības memorandu nav domstarpību ar JV, bet lielāks darbs būs pie valdības deklarācijas izveides, taču arī tur viņš neredz nepārvaramas grūtības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas