Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

JV un AS nākamnedēļ veidos darba grupas dažādu nozaru problēmu apspriešanai

14.Saeimā ievēlētā Apvienotā saraksta (AS) un Jaunās vienotības (JV) politiķi nākamnedēļ organizēs kopīgas darba grupas, otrdien pēc abu partiju tikšanās žurnālistiem paziņoja AS bezpartejiskais līderis Uldis Pīlēns.

Partiju pārstāvji pulcēsies sarunu blokos, sadalot apspriežamos jautājumus pa jomām - izglītība, veselība un tamlīdzīgi, sacīja topošais parlamentārietis Edvards Smiltēns (AS).

Vaicāts, vai vienošanās par darba grupas izveidi, viņaprāt, ir uzskatāma par vērā ņemamu progresu valdības veidošanas sarunās, Smiltēns pauda pārliecību, ka tā ir. Par straujāku virzību ir runāts jau vairākas nedēļas, jo vēl ir liels darbs priekšā, lai salāgotu abu pušu nostādnes un idejas, sacīja politiķis.

Valsts prezidents Egils Levits ir pilnvarojis JV līderi Kariņu veikt konsultācijas ar pārējām partijām par iespējamas koalīcijas izveidošanu.

Pēc 14.Saeimas vēlēšanām koalīcijas veidošanas sarunās galvenais domstarpību jautājums ir par to, cik partneriem būtu jāietilpst jaunajā valdībā un koalīcijā. Sarunu vadītāja JV vēlētos, ka koalīcijā būtu četri politiskie spēki - JV, AS, NA un arī "Progresīvie", turpretim AS un NA "Progresīvos" koalīcijā redzēt nevēlas.

JV jaunajā Saeimas sasaukumā ieguvusi 26 mandātus, AS - 15, NA - 13, bet "Progresīvie" - desmit, tātad ar "Progresīvajiem" koalīcijai parlamentā būtu 64 balsis, bet bez - 54.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas