Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Filmas dēļ uzrok stāvkrastu

Jūrkalnē sākti gatavošanās darbi Dienvidkorejas filmas  _Mans Ceļš _uzņemšanai kā rezultātā uzrakts stāvkrasts. Uzraktais stāvkrasts neesot kāpa, bet gan pļava, tāpēc rakt drīkstot, apgalvo filmas veidotāji, trešdien raksta laikraksts _Diena._Filmēšana sāksies maija sākumā. Kurzemes krasts būs Normandijas «lomā».

Pašvaldības vadītājs priecājas, ka novada uzņēmēji gūs peļņu un ir darbs iedzīvotājiem. Filmēšana ir plānota gan krasta kāpu, gan pludmales aizsargjoslā, taču šajā krastā kāpu nav, tā ir pļava, kas ir lauksaimniecībā izmantojama zeme bez aizsargājamām augu sugām un pļavu biotopiem, skaidro Film Angels Studio pārstāve Evita Bluķis. Dienvidkorejas radošā komanda ar režisoru Džegjū Kanu priekšgalā astoņu mēnešu laikā esot apceļojusi gan Serbiju un Bulgāriju, gan Čehiju, Lietuvu un Poliju, bet beigās režisors pateicis - vai nu te, vai nekur.

«Pirmās sarunas uzsākām Vides ministrijā, kas norādīja, kādas procedūras nepieciešams veikt šī projekta iespējamai realizēšanai. Rūpīgi sekojot visām instrukcijām, sākot no pagājušā gada jūlija līdz pat novembrim, dažādās valsts institūcijās projekts tika saskaņots un decembrī uzsākts tā pirmais realizēšanas etaps,» stāsta E. Bluķis.

Filmēšanas laukums tiks ierīkots 600 m2 platībā, un pirms darbu uzsākšanas iegūts krasta erozijas speciālista profesora Gunta Eberharda atzinums, kas ir filmēšanai labvēlīgs, jo cilvēku rāpšanās stāvkrastā tam nevarot nodarīt lielu ļaunumu. Saskaņotajā filmēšanas grafikā maksimālais masu skatu dalībnieku skaits ir 200 personu, bet pludmales joslā filmēs ierobežotu cilvēku skaitu. Tehniskā transporta vienību skaits vēl tiek precizēts, bet ir zināms, ka taupības nolūkos nebūs tanku un arī plānoto kuģu vietā būs tikai divas baržas.

Vairāk lasi 23.februāra laikrakstā Diena vai Diena.lv sadaļā Šodien laikrakstā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas