Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VARAM: Jūrmalas domes deputātu algu paaugstinājums ir likumīgs

Jūrmalas domes deputātu algu paaugstinājums ir likumīgs, skaidroja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Pašvaldības domes priekšsēdētāja un deputātu atlīdzību nosaka atbilstoši Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumam.

Likums paredz ka pašvaldībās, kurās iedzīvotāju skaits pārsniedz 20 000, mēra mēnešalga nedrīkst pārsniegt bāzes mēnešalgas apmēru, kam piemērots koeficients līdz 5,2.

Šogad Jūrmalas pašvaldībā pastāvīgo iedzīvotāju skaits bija 50 561. Bāzes mēnešalga 2023.gadam esot noteikta 1137,46 eiro.

Līdz ar to Jūrmalas domes priekšsēdētājai 2023.gadam noteiktā alga 5915 eiro ir bāzes mēnešalga, kurai piemērots maksimālais koeficients - 5,2 un, kas noapaļota līdz pilniem eiro.

Tādējādi esot secināms, ka Jūrmalas domes priekšsēdētājai mēnešalga 2023.gadam noteikta, ievērojot Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma regulējumu, skaidro VARAM.

Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām", tikai dome var noteikt domes priekšsēdētāja atlīdzību. Tādējādi atalgojuma jautājums ir domes kompetencē un, lemjot par to, domei jāvērtē pašvaldības budžeta iespējas.

Jūrmalas domes ārkārtas sēdē deputāti lēmuši paaugstināt sev algas, aģentūru LETA informēja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) frakcijā, savukārt dome oficiālu informāciju par sēdē lemto nesniedz, aicinot gaidīt, kad tā tiks publicēta pašvaldības mājaslapā.

Kā informēja NA frakcijā, Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS/LZP) no nākamā gada saņems 5915 eiro mēnesī. Šogad domes priekšsēdētāja atalgojums bija 3852 eiro, tādējādi viņas alga palielināta par 54%. Priekšsēdētājas vietnieks Jānis Lediņš (ZZS/LZP) līdzšinējo 3386 eiro vietā saņems 4550 eiro, kas ir algas kāpums par 34%, teikts NA izplatītajā paziņojumā. Algu kāpums ir paredzēts arī komiteju priekšsēdētājiem un domes deputātiem.

Jūrmalas domes priekšsēdētājas padomnieks, iepriekšējais mērs Gatis Truksnis (LZP) turpmāk saņemšot algu 4732 eiro, kaut iepriekš kā mērs viņš saņēma pat zemāku atalgojumu - 3852 eiro. Algas tiks paceltas arī pārējiem domes darbiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas