Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ūdens līmenis Pļaviņās joprojām pārsniedz kritisko robežu

Naktī uz sestdienu ūdens līmenis Daugavā Latvijas teritorijā pārsvarā ir nedaudz pazeminājies, tomēr Pļaviņās tas aizvien pārsniedz plūdu robežu, liecina jaunākie dati no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC).

Pussešos rītā ūdens līmenis Pļaviņu novērojumu stacijā bija 11,67 metri - par 13 centimetriem zemāks nekā vēlā piektdienas vakarā un 57 centimetrus virs kritiskās atzīmes. Joprojām spēkā LVĢMC brīdinājums par ļoti augstu ūdens līmeni Daugavā pie Pļaviņām.

Augšpus Pļaviņām - posmā no Zeļķu tilta līdz Daugavpilij - ūdens līmenis kopš piektdienas vakara pazeminājies par dažiem centimetriem, Jēkabpilī tas krities par 23 centimetriem, noslīdot līdz 6,13 metru atzīmei.

Savukārt Krāslavas novadā upes līmenis naktī bijis praktiski nemainīgs.

Salīdzinot ar šonedēļ sasniegto augstāko atzīmi, ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils ir pazeminājies par 130 centimetriem, Līksnas pagastā - par 105 centimetriem, pie Jersikas - par 40, Jēkabpilī - par 45, pie Zeļķu tilta - par 130 centimetriem.

Kā ziņots, LVĢMC Prognožu un klimata daļas vadītājs Andris Vīksna piektdien sacīja, ka arī nākamās nedēļas laikā ūdens līmenis Daugavā saglabāsies augsts, bet problēmām nevajadzētu būt.

Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde piektdienas vakarā sacīja, ka ūdens līmenis Daugavā pie Pļaviņām ir pārsniedzis kritisko robežu un sākušies plūdi. "Ūdens diemžēl sācis ienākt pilsētā. Sāk applūst pašvaldības ēkas un privātmājas. Vēl nezinu, cik daudz, jo pilsēta ir gara," teica Žilde, piebilstot, ka domes amatpersonas patlaban apzina situāciju. Tāpat pagaidām neesot iespējams pateikt, cik daudz cilvēkus plūdi skāruši.

Pēc domes priekšsēdētājas teiktā, negatīvi vērtējams tas, ka plūdi sākušies naktī, kad ir slikta pārredzamība un grūti kontrolēt situāciju. "Plūdi vienmēr sākas naktī nevis dienā, kad viss ir mierīgi un labi pārredzams. Pļaviņām tas ir raksturīgi, ka parasti plūdi notiek naktī. Kritiska situācija," sacīja Žilde, piebilstot, ka iepriekš pastāvēja cerība, ka plūdi pilsētā nesāksies, jo pie Pļaviņām, Daugavas šaurākajā vietā, kur upe met līkumu, ledus aizplūda. Sākotnēji šķita, ka viss būs kārtībā, bet cerības bija veltas, atzina Žilde.

Pēc viņas teiktā, sliktās pārredzamības dēļ patlaban ir grūti izvērtēt, vai un cik daudz ledus nosprostojumu izveidojušies upē.

Jau vēstīts, ka šodien ap plkst.17 Daugavā pie Pļaviņām sākās ledus kustība un plkst.18.30 ūdens līmenis sasniedza 11,57 metrus virs stacijas nulles punkta jeb 47 centimetrus virs kritiskās atzīmes.

Saistībā ar iespējamajiem plūdiem Pļaviņu novada domē šovakar plkst. 21 sasaukta Civilās aizsardzības komisijas ārkārtas sēde.

Ziņa papildināta atbilstoši jaunākajai informācijai

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas