Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Siguldā gadumijā notiks uguņošana

Gadumijā Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā norisināsies kopīga Jaungada sagaidīšana, kurā īsi pirms pusnakts uzrunu iedzīvotājiem teiks Siguldas novada domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa un tam sekos notiks uguņošana, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Saskaņā ar spēkā esošajiem Siguldas novada sabiedriskās kārtības noteikumiem uguņošanas ierīču un pirotehnisko izstrādājumu izmantošana atļauta vienīgi gadumijā, 31.decembrī, no plkst.23.30 līdz 00.30.

Kopīga Jaungada sagaidīšana Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā norisināsies pēc divu gadu pārtraukuma.

Jau ziņots, ka šoruden pašvaldība veica iedzīvotāju aptauju par uguņošanas un pirotehnikas lietošanas laiku un vietu novada teritorijā.

Atbilstoši aptaujas datiem 29.decembra domes sēdē plānots apstiprināt grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos, nosakot vienādus ierobežojumus visos novada pagastos.

Pašvaldība atgādina, ka saistošo noteikumu grozījumi stāsies spēkā pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinuma saņemšanas.

Kā vēstīts, daudziem Latvijā esošajiem bēgļiem Ukrainā piedzīvotais ir atstājis spēcīgas psiholoģiskas traumas, tādēļ režisors Intars Rešetins aicinājis Latvijas varasiestādes šogad svētkos atteikties no uguņošanas.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija jau iepriekš bija mutiski vienojusies, ka svētku salūtus nerīkos. Valsts svētkos uguņošana šogad bija tikai Ogrē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas