Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Niecīgā atalgojuma dēļ no Rēzeknes novada domes aiziet deputāte Ivanova

Smagu finansiālo apstākļu dēļ Rēzeknes novada domes deputātes mandātu nolikusi Jekaterina Ivanova (S), kuras vietā stājies Zigfrīds Lukaševičs (S), aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Rēzeknes novada domes deputāte Ivanova (S) nolika deputāta pilnvaras. Atbilstoši likumam, ja deputāts ir nolicis savu mandātu, tad viņa vietā stājas nākamais visvairāk balsu saņēmušais deputāts no tā paša pārstāvētā saraksta.

Ivanova mandāta nolikšanu skaidro ar smagiem finansiālajiem apstākļiem. Viņas alga par deputātes pienākumu pildīšanu bijusi tikai 150 eiro, un citas darba vietas viņai nav, aģentūrai LETA skaidroja Ivanova. Viņa plāno pieteikties sociālajiem pabalstiem.

Ivanova 2009.gadā ieguvusi profesionālo maģistra grādu vides aizsardzībā, liecina CVK publicētā informācija.

Saskaņā ar Rēzeknes novada domes vēlēšanu protokola rezultātiem deputātes Ivanovas vietā tika uzaicināts Lukaševičs, kurš piekrita uzņemties pienākumus. Kā paredz likumdošana, pilnvaras stājas spēkā pirmajā kārtējā domes sēdē, uz kuru ierodas uzaicinātais deputāts. Līdz ar to Lukaševiča pilnvaras stājās spēkā 20.oktobrī.

Deputāts darbosies Finanšu pastāvīgajā komitejā un Tautsaimniecības attīstības jautājumu pastāvīgajā komitejā.

Lukaševičs 1989.gadā pabeidzis Latvijas Valsts fiziskās kultūras un sporta institūtu specialitātē "Fiziskās kultūras pasniedzējs" un strādā Maltas vidusskolā par skolotāju, kā arī par audzinātāju Rēzeknes novada speciālajā pamatskolā, liecina CVK informācija.

Deputātu sastāva izmaiņas Rēzeknes novada domē notikušas jau jūnijā, kad deputāta mandātu nolika Edgars Ņižins (S), kura vietā domē sāka darbu Guna Zenčenko (S).

Rēzeknes novada domes vēlēšanās 2021.gada septembrī pa sešām deputātu vietām ieguva "Jaunās Vienotības", "Kustības "Par!"" un "Latgales partijas" apvienotais saraksts un "Saskaņas" saraksts, pa divām - Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Latvijas Reģionu Apvienības" apvienotais saraksts, partija "Latvijas attīstībai" un Zaļo un Zemnieku savienība. Jaunā konservatīvā partija ieguva vienu deputāta vietu. Novada domes priekšsēdētājs ir Monvīds Švarcs (JV/Par!/LP).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas