Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Prokuratūra sāk kriminālvajāšanu pret tiesnesi un kardioloģi

Ģenerālprokuratūra sākusi kriminālvajāšanu pret no amata atstādināto Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesi Tatjanu Bormani, kardioloģi un vēl kādu privātpersonu.

Neminot vārdus, prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka aģentūrai LETA pastāstīja, ka tiesnese apsūdzēta par viltota dokumenta izmantošanu un krāpšanu. Ārste apsūdzēta par dokumenta viltošanu, krāpšanas atbalstīšanu un par mēģinājumu pieņemt neatļautu labumu. Savukārt pret privātpersonu sākta kriminālvajāšana par viltotu dokumentu izmantošanas atbalstīšanu un krāpšanas atbalstīšanu.

Jau ziņots, ka lietā iesaistīta tiesnese Bormane un Zaļo un zemnieku savienības deputāta kandidāte kardioloģe Inguna Rožkalne-Žubure.

Prokuratūra pagaidām apsūdzības būtību izmeklēšanas interesēs neatklāj, taču, kā iepriekš paziņojumā presei rakstīja lietu izmeklējušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), tas uzskata, ka tiesnese ar starpnieka atbalstu saņēma darba nespējas lapas, kurās apzināti bija norādītas nepatiesas ziņas par tiesneses pārejošo darba nespēju. Nepatiesās ziņas saturošas darba nespējas lapas tiesnese mantkārīgā nolūkā izmantoja finanšu līdzekļu prettiesiskai iegūšanai no Tiesu administrācijas un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras slimības pabalsta veidā.

2014.gada septembrī ģenerālprokurora sāktā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka par izsniegtajām darbnespējas lapām ārste pieprasīja 150 eiro. Naudu bija paredzēts nodot, izmantojot starpnieku.

Bormane ir atstādināta no amata pienākumu pildīšanas, pamatojoties uz likumu "Par tiesu varu", saistībā ar pērn 29.septembrī ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera ierosināto kriminālprocesu. Tiesnese atstādināta no amata pienākumu pildīšanas līdz krimināltiesisko attiecību noregulējumam kriminālprocesā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas