Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Policisti aizturējuši LNOB mākslinieku apzadzēju

Septembra sākumā no Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) ģērbtuvēm tika nozagtas skatuves mākslinieku mantas un nauda apmēram 4000 eiro vērtībā. Izmeklēšanas laikā Valsts policijai (VP) ir izdevies noskaidrot iespējamo zagli un pirms dažām dienām viņš ir aizturēts, portālu Diena.lv informēja VP pārstāve Gita Gžibovska.

Veicot plašu operatīvās meklēšanas pasākumu kompleksu un realizējot operatīvo informāciju, kā arī izmantojot ierakstus no videonovērošanas kamerām, policistiem ir izdevies noskaidrot personu, kura šā gada 8. septembrī, iespējams, izdarījusi zādzību no LNOB ģērbtuves.

1.oktobrī Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvaldes policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbiniekiem aizdomās turamo 1989. gadā dzimušo vīrieti Rīgā, Matīsa ielā, uz ielas aizturēja. Minētais vīrietis jau iepriekš daudz reižu sodīts par mantiskiem noziegumiem.

Aizturētais no liecību sniegšanas atteicies. Kriminālprocesa ietvaros šobrīd tiek skaidrotas precīzas notikušā detaļas, tostarp tas, kur palikušas nozagtās mantas.

Saistībā ar notikušo pret 1989. gadā dzimušo vīrieti uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētajais ir apcietināts.

Jau ziņojām, ka kriminālprocesa ietvaros par cietušajām atzītas astoņas personas. Zādzība notikusi, iekļūstot ģērbtuvēs jaunās sezonas atklāšanas koncerta laikā, pašā koncerta izskaņā, kad visi mākslinieki atradās uz skatuves. Tika nozagti vairāki mobilie telefoni, planšetdatori, portatīvie datori, kā arī maki ar naudu un dokumentiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas