Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Liepājā nopērk nepilngadīgajiem alkoholu un saņem sodu

Nedēļas nogalē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas saņēma izsaukumu uz kādu veikalu, kur vīrietis iegādājies un nodevis lietošanā nepilngadīgiem jauniešiem alkoholiskos dzērienus. Vīrietim tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par alkoholisko dzērienu nodošanu nepilngadīgā rīcībā tā, ka tas kļuvis nepilngadīgajam brīvi pieejams lietošanai, informē Valsts policija.

Sestdien, 13.jūnijā ap pulksten 15:10 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē saņemta informācija par to, ka Liepājā, Karostā kādā veikalā vīrietis nopircis nepilngadīgajiem alkoholiskos dzērienus. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonām, ierodoties notikuma vietā, viņus sagaidīja apsargs, kurš paskaidroja, ka kamerās redzējis, ka nepilngadīgi jaunieši staigāja pa veikalu gar alkoholisko dzērienu plauktiem un fotografēja cenas, pēc tam pametot veikalu. Pēc neilga laika nepilngadīgais jaunietis atgriezies veikalā kopā ar vīrieti un norādīja uz alkoholiskiem dzērieniem, kā arī iedeva viņam naudu.

Apsargs, to redzot, piezvanīja Valsts policijas amatpersonām un sagaidīja nepilngadīgo jaunieti un vīrieti ārpus veikala. Pie veikala viņš redzējis, ka tas pats vīrietis pārlika alkohola pudeles no sava maisa uz jauniešu mugursomām. Apsargs aicināja personas doties līdzi uz apsarga telpu, kur kopīgi tika sagaidīta Valsts policija. Pats vīrietis policijai paskaidroja, ka viņam tika iedoti 8 eiro, lai viņš nopērk alkoholu – divas alus bundžas un divas vīna pudeles. Pēc sarunas bija saprotams, ka viņš par šīm darbībām no jauniešiem būtu saņēmis arī naudu, taču šoreiz tā vietā no Valsts policijas saņēma protokolu par alkoholisko dzērienu nodošanu nepilngadīgā rīcībā tā, ka tas kļuvis nepilngadīgajam brīvi pieejams lietošanai. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par šādu rīcību izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro.

Valsts policija izsaka pateicību veikala apsargam, kurš nebija vienaldzīgs un, redzot pārkāpumu, ziņoja par to policijai. Valsts policija vienlaikus aicina un atgādina – nenodot nepilngadīgo rīcībā alkoholiskos dzērienus, tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces vai to uzpildes tvertnes un ja redzat pārkāpumu, aicinājums par to ziņot Valsts policijai, zvanot pa tālruņa numuru 110. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas