Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

KNAB rosina sākt kriminālvajāšanu pret Latvenergo un Sadales tīkls amatpersonām

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Ģenerālprokuratūrai kriminālprocesa materiālus un rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret trim bijušajām valsts amatpersonām – vienu bijušo akciju sabiedrības „Latvenergo” un diviem bijušajiem akciju sabiedrības „Sadales tīkls” valdes locekļiem par nepatiesu ziņu norādīšanu amatpersonu deklarācijās attiecībā uz mantu lielā apmērā.

Pirmstiesas izmeklēšanā konstatēts, ka trīs valsts amatpersonas – akciju sabiedrību „Latvenergo” vai „Sadales tīkls” valžu locekļi amatpersonu deklarācijās norādījušas nepatiesas ziņas par savas mantas stāvokli amata pienākumu pildīšanas laikā – nenorādot, ka tām ir piederējušas kapitāla daļas privātā komercsabiedrībā, kas ir bijusi viena no lielākajiem akciju sabiedrības „Sadales tīkls” pasūtījumu izpildītājiem.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka minētajām amatpersonām vismaz kopš 2008.gada katrai faktiski ir piederējušas ne mazāk kā 10% jeb 3648 kapitāla daļas kādā Latvijā reģistrētā komercsabiedrībā. Minētā informācija bija jānorāda valsts amatpersonu deklarācijās. KNAB iegūtie pierādījumi liecina, ka, būdami slēpti kapitāla daļu turētāji un patiesā labuma guvēji no šīm kapitāla daļām, tās realizējušas ietekmi un kontroli pār šīm kapitāla daļām.

KNAB izmeklētājs rosina saukt pie kriminālatbildības bijušās valsts amatpersonas par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā attiecībā uz mantu lielā apmērā (Krimināllikuma 219. panta otrā daļa).

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi par minētajiem iespējamajiem noziedzīgiem nodarījumiem, Ģenerālprokuratūrai nosūtītie kriminālprocesa materiāli ir izdalīti no KNAB lietvedībā esošās krimināllietas par akciju sabiedrības „Latvenergo” amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām.

Top komentāri

?
?
Pag, tas ir tas, kas palicis pāri no tās Latvenergo lietas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas