Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

FOTO: Policija autoservisā uziet amfetamīna ražotni

Valsts policija kādā autoservisā uzgājusi amfetamīna ražotni un kratīšanās dažādās adresēs izņēmusi prāvus narkotiku krājumus, kā arī luksus klases automašīnas un zelta izstrādājumus, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Šā gada septembrī sākts kriminālprocess par to, ka organizēta noziedzīga grupa Rīgā izgatavo un tirgo narkotiskās vielas lielā apmērā.

9.oktobrī policija aizdomās par narkotisko vielu realizēšanu lielā apmērā dažādās vietās Rīgā aizturēja trīs 1980., 1975. un 2001.gadā dzimušus vīriešus.

Policija atklāja arī narkotisko vielu slēpni, kas bija izveidots mežā. Tur tika aizturēts klients - minētais 2001.gadā dzimušais vīrietis un izņemta daļa no narkotiskajām vielām.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka šo slēpni bija izveidojis un kā kurjers darbojies 1975.gadā dzimušais vīrietis. Savukārt 1980.gadā dzimušais vīrietis, iespējams, ražojis narkotiskās vielas un organizējis noziedzīgās darbības. Organizators jau iepriekš ir sodīts par dažāda veida noziegumiem.

Likumsargi veica vairāk nekā desmit kratīšanu, kuru laikā dažādās adresēs konstatēja un atsavināja kopumā aptuveni 10 līdz 15 kilogramus amfetamīna. Precīzs vielas daudzums būs zināms pēc ekspertīzes veikšanas.

Tāpat policisti konstatēja vietu, kur narkotiskās vielas izgatavotas - tas noticis kādā autoservisā Rīgā, atsevišķi ierīkotā telpā. Tur izņemti vairāki prekursori amfetamīna izgatavošanai un dažādas iekārtas un citi priekšmeti, tostarp ierīces fašēšanai, kolbas un tamlīdzīgi priekšmeti.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šīs personas, visticamāk, jau ilgstoši izgatavojušas narkotikas un tirgojušas tās Rīgas un Rīgas rajona iedzīvotājiem.

Tāpat policija izņēma četras automašīnas - "Audi", "BMW" un divi "Mercedes-Benz" spēkratus, to vidū ir arī luksus klases automašīnas, kā arī atsavināja vairākus zelta izstrādājumus un skaidru naudu - 3000 eiro, kas, visticamāk, iegūta noziedzīgā ceļā.

11.oktobrī visām trim personām tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas