Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Dedzinot kūlu, nodeg sešas dārza mājas

Aizvadītajā diennaktī notikuši vairāki kūlas ugunsgrēki. Grobiņas novada, Cimdeniekos, dedzinot kūlu, nodega arī sešas dārza mājiņas 96m2 platībā un pērnā gada zāle 1,5 hektāru platībā, portālu Diena.lv informēga  Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Grobiņas novada Bārtas pagastā pērnā gada zāle dega 6 hektāru platībā, Liepājā, Atmodas bulvārī, - 2,1 hektāra platībā un Liepājā, Tobago ielā, - 3,5 hektāru platībā.

Šogad kopumā jau reģistrēti 95 kūlas ugunsgrēki. Lielākā daļa no tiem notikuši Kurzemē.

Šonakt, plkst. 00:21, VUGD saņēma informāciju, ka Ventspilī, Celtnieku ielā, deviņstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka uz astotā stāva balkona deg sadzīves mantas 1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 60 gadus veca sieviete.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 179.pantu par normatīvajos aktos noteikto ugunsdrošības prasību pārkāpšanu - fiziskajām personām uzliek naudas sodu no divdesmit līdz simts latiem, bet juridiskajām personām -  no divsimts līdz tūkstoš latiem. Par kūlas dedzināšanu – uzliek naudas sodu fiziskajām personām no divsimts līdz piecsimt latiem vai piemēro administratīvo arestu līdz piecpadsmit diennaktīm.

Kūlas dedzināšana apdraud cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību. Cilvēkiem ir izveidojies maldīgs priekšstats, ka kūlas dedzināšana ir kontrolējama. Tomēr tā nav, jo vēja un citu apstākļu ietekmē, degšanas virziens var mainīties, liesmas var strauji izplatīties un pārmesties uz ēkām utt.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas