Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bijušajam parlamentārietim Znotiņam par konfliktēšanu kāpņutelpā piemēro 100 eiro sodu

Valsts policija par konfliktēšanu kāpņutelpā piemērojusi 100 eiro sodu bijušajam Saeimas deputātam, nu jau bijušajam partijas Konservatīvie biedram Reinim Znotiņam saistībā ar konfliktēšanu kāpņutelpā, noskaidroja aģentūra LETA.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA apstiprināja, ka 31. augustā policijā pieņemts lēmums administratīvā pārkāpuma procesā, kas tika sākts par kaimiņu savstarpēju konfliktu 30. jūlijā Rīgā kādā daudzīvokļu mājas kāpņutelpā, kura laikā pārkāptas vispārpieņemtās uzvedības normas un traucēta sabiedriskā kārtība.

Vienai personai piemērots 100 eiro sods.

Tāpat papildus sākts kriminālprocess par miesas bojājumu nodarīšanu kaimiņiem no minētās personas puses.

Savukārt resoriskā pārbaude par nacionālā naida kurināšanu, kas tika sākta, pamatojoties uz saņemto iesniegumu, ir pabeigta un sākts kriminālprocess par darbību, kas vērsta uz nacionālā naida vai nesaticības izraisīšanu. Policijā nekomentēja vai kādai personai šajā kriminālprocesā ir tiesības uz aizstāvību.

Znotiņš iepriekš sociālajos tīklos rakstīja, ka 30.jūlijā viņš uzstājis, ka Latvijā jārunā latviski, bet krievu izcelsmes kaimiņi sākuši viņu žņaugt kāpņutelpā. Bijušais deputāts pauda sašutumu, ka atbraukušie policisti apgalvojuši, ka vainīgs ir viņš, jo izprovocējis krievus.

Vēlāk interneta sociālajos tīklos parādījās video, kurā redzams un dzirdams, ka Znotiņš konfliktā ar kaimiņiem bijis agresīvs un rupji lamājies, kā arī lielījies ar savu bijušo amatu.

Minētajā video, kurā gan atsevišķi fragmenti varētu būt izgriezti, redzams un dzirdams, ka Znotiņš liek kaimiņam viņā klausīties, jo viņš esot ilgu laiku vadījis šo valsti. Bijušais deputāts arī pārmet kaimiņam nepietiekamu ieguldījumu, lai palīdzētu Latvijas tautai.

Video arī redzams, ka Znotiņš draudējis, ka "šitie vatņiki tiks izmesti no šitās valsts" un solījis, ka kaimiņa seja tiks izsmērēta pret bruģi.

Pēc video parādīšanās Znotiņš tviterī ierakstīja, ka vēlas atvainoties tiem, kurus aizskāra viņa uzvedība, "arī tiem, kuri tiek pieminēti, kam ar konfliktu nav saistības". Bijušais deputāts norāda, ka rīkojies pārsteidzīgi, tomēr piebilst, ka "pilna notikumu gaita nav atspoguļota, veidojot vienpusēju un tendenciozu notikušā vēstījumu".

Valsts policija iepriekš, pirms video parādīšanās publiskajā telpā, sociālajos tīklos norādīja, ka notikuma faktiskie apstākļi bijuši ne gluži tādi, kā publiski izskanējis.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju, 30.jūlijā ap plkst.22 tika saņemts izsaukums par kaimiņu savstarpēju konfliktu, kura laikā pārkāptas vispārpieņemtās uzvedības normas un traucēta sabiedriskā kārtība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas