Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sildāmies ēdot

Ēdieni tiem, kuri, ekonomējot rēķinus, taupa gan uz apkuri, gan dārgiem produktiem.

Kad ārā kļūst arvien vēsāks, bet apkuri neceļas roka pieslēgt, siltuma un mājīguma sajūtu sniegs sātīgi, smaržīgi, gardi pagatavoti ēdieni.

Pēc šīs receptes gatavotais maltās gaļas kukulītis sanāk sulīgs un garšvielām bagāts. To var ēst siltu kā pamatēdienu kopā ar kartupeļiem vai rīsiem. Atdzesēts tas ir garšīgs kā uzkoda vai uz sviestmaizes.

Vistas aknas nav dārgas, tomēr pastētes daudzumu var "pagarināt" un garšu dažādot, pievienojot kartupeļus.

Kāļu un cauraudzīša sautējums vienkārši ir sātīgs un latvieša vēderam tuvs ēdiens. Kāļu vietā var ņemt rāceņus. 

 

Vistas aknu pastēte ar kartupeļiem

Sastāvdaļas: 400 g vistas aknu, 200 g kartupeļu, 100 ml piena, 2 daiviņas ķiploka, sāls, garšvielas pēc izvēles (šķipsna muskatrieksta, melnie pipari)

Kartupeļus nomizo un novāra. Arī vistas aknas novāra. Pēc tam abus produktus saspaida. Uzkarsē pienu. Kartupeļiem un aknām pievieno saspiestu ķiploku, garšvielas un, pakāpeniski lejot klāt pienu, sablendē viendabīgā masā. Pastēti pilda trauciņos. Pasniedz ar svaigu maizīti brokastīs, launagā, vakariņās.

 

Maltās gaļas kukulītis ar tomātiem

Sastāvdaļas: 500 g jauktas maltās gaļas, 1 ola, 3 ēd. k. rīvmaizes, 40 g saulē kaltētu tomātu, 1 neliels sīpols, 1–2 ķiplokdaiviņas, 125 g (1 iepakojums) mocarellas, sāls, pipari, 3 ēd. k. svaigi sakapātu zaļumu pēc izvēles

1. Malto gaļu sajauc ar sāli un pipariem. Sīpolu sakapā, mocarellu sagriež mazos gabaliņos, kaltētajiem tomātiem notecina lieko eļļu un sagriež mazos gabaliņos. 2. Visu pievieno maltajai gaļai, arī svaigos zaļumus un sakapātu ķiploku. 3. Rūpīgi visu samaisa un ar rokām izveido divus gaļas klaipiņus. 4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. 5. Uz cepamplāts uzliek cepampapīru, uzliek kukulīšus un cep apmēram 50 minūtes, līdz kukulīši kļūst apetītlīgi brūni.

 

Dārzeņu un cūkgaļas sautējums

Sastāvdaļas: 300 g cūkas kakla karbonādes, 3/4 l ūdens, 1 sīpols, 600 g dārzeņu (kāļi, burkāni, zirnīši), 20 g sviesta, 20 g miltu, lauru lapa, melnie pipari, pētersīļi, sāls, 1 tējk. koriandra sēklu, eļļa apcepšanai

1. Gaļu sagriež gabaliņos. Sīpolu sagriež gredzenos. 2. Katlā, kurā tiks gatavots sautējums, uzkarsē eļļu. Liek katlā gaļu un maisot apcep no visām pusēm zeltainu kādas 6–8 minūtes. Pievieno sīpolus un maisot turpina cept vēl 5 minūtes. 3. Pievieno ūdeni, lauru lapu un kādus piecus piparu graudus. Uzliek vāku un 20 minūtes uz nelielas uguns pasautē. 2. Pa to laiku notīra un gabaliņos sagriež kāļus un burkānus. Pēc 20 minūtēm pieber gaļai. 3. Pieliek timiānu, koriandru un turpina sautēt kādas 30 minūtes, kamēr gaļa, kāļi, burkāni gatavi. Lieko šķidrumu nolej, bet saglabā mērcei. 4. Katliņā vai pannā izkausē sviestu un piekaisa miltus. Kārtīgi izmaisa un lej klāt saglabāto kāļu buljonu, kamēr izveidojas krēmīgas konsistences mērce. 5. Mērcei pievieno sāli, piparus un iemaisa katliņā, kur gaļa. Pieber zaļos zirnīšus un maisot pasautē vēl dažas minūtes, līdz zirnīši gatavi. 6. Šis sautējums labi sader ar sālsūdenī novārītiem kartupeļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko