„Lai organismam pēc svētkiem ļautu „atvilkt elpu”, aicinu ik rītu sākt ar gardu karsto dzērienu – tas ne tikai stiprinās imunitāti, bet arī sniegs mundrumu visai dienai! Savukārt tik nepieciešamo enerģiju palīdzēs uzņemt svaigie lapu salāti, kuru pagatavošanai noteikti vari izmantot pašmāju burkānus, kā arī vasarā gatavotos krājumus - sasaldētas dilles un citus zaļumus,” stāsta N.Baranovskis.
Pagatavošana:
1. Noskalo burkānu, balto redīsu un gurķi – sagriez to vienādās strēmelītēs.
2. Pievieno sagrieztu puravu un smalki sagrieztas dilles.
3. Mērcei smalki sarīvē rutku, vai arī izspied no tā sulu.
4. Rutku sajauc ar lineļļu, olīveļļu, citrona sulu un rīvētu miziņu, pievieno medu.
5. Mērci salātiem pievieno īsi pirms pasniegšanas.
Šie salāti būs gan lieliska uzkoda, gan kā veselīga piedeva zivs, vai gaļas ēdieniem.