Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Salātu žuljēns

Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā veselīgas receptes, kas nodrošinās organisma atslodzi Jaunā gada sākumā.

„Lai organismam pēc svētkiem ļautu „atvilkt elpu”, aicinu ik rītu sākt ar gardu karsto dzērienu – tas ne tikai stiprinās imunitāti, bet arī sniegs mundrumu visai dienai! Savukārt tik nepieciešamo enerģiju palīdzēs uzņemt svaigie lapu salāti, kuru pagatavošanai noteikti vari izmantot pašmāju burkānus, kā arī vasarā gatavotos krājumus - sasaldētas dilles un citus zaļumus,” stāsta N.Baranovskis.

Pagatavošana:

1. Noskalo burkānu, balto redīsu un gurķi – sagriez to vienādās strēmelītēs.

2. Pievieno sagrieztu puravu un smalki sagrieztas dilles.

3. Mērcei smalki sarīvē rutku, vai arī izspied no tā sulu.

4. Rutku sajauc ar lineļļu, olīveļļu, citrona sulu un rīvētu miziņu, pievieno medu.

5. Mērci salātiem pievieno īsi pirms pasniegšanas.

Šie salāti būs gan lieliska uzkoda, gan kā veselīga piedeva zivs, vai gaļas ēdieniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas (4 porcijām):

Burkāns – 1 gab., Baltais redīss – 1gab., Gurķis – 1gab., Puravs – 1gab., Dilles – 1 saišķis

Sastāvdaļas mērcei:

Medus – 2 ēdamk., Melnais rutks – 1 ēdamk. (smalki sarīvēts), Lineļļa – 1 ½ ēdamk., Olīveļļa – 2 ēdamk., Citrons – 1 ½ gab.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko