Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Svaigā siera pashas recepte ir ļoti vienkārša – visas sastāvdaļas saliek blenderī un sakuļ. Pēc tam atdzesē ledusskapī.

Savukārt biezpiena pashas recepte ir ļoti sena. Tās pagatavošana ir mazliet sarežģītāka.

Lielās Piektdienas maizītes, ko angliski runājošā pasaule pazīst kā hot cross buns, jācep un jāēd karstas Lielajā Piektdienā.

Lieldienu vēlajām brokastīm piestāv arī kokteilis "Mimoza" – dzirkstošs vīns un atdzesēta apelsīnu sula attiecībā 1:1, pasniegts šampanieša glāzēs vai pokālos.



Svaigā siera pasha

Ar receptē minēto produktu daudzumu sanāks visnotaļ daudz pashas.

Sastāvdaļas: 360 g svaigā siera, 120 g sviesta, 120 g skābā krējuma, 5 ēdamk. cukura, 120 g kapātu mandeļu, 200 g rozīņu, 120 g kapātu cukurotu augļu vai sukāžu, sukādes vai krāsainas konfektes rotāšanai

1. Visas daļas liek blenderī un kuļ, līdz sajaukušās.
2. Liek pashu nelielās bļodiņās un uz kādu stundu ievieto ledusskapī. Pirms pasniegšanas izgāž no bļodiņām uz šķīvja.
3. Var rotāt ar sukādēm vai krāsainām konfektēm.
 


 

Biezpiena pasha

Sastāvdaļas: 1,2 kg sausa biezpiena, 6–8 novārītu olu dzeltenumi, 200 g sviesta, 200 g skābā vai 1/4 l svaiga krējuma, 300 g cukura, 200 g mazo rozīņu, 50 g cukurotu miziņu (sukādes), 50 g drupinātu riekstu, 1 tējk. vaniļas ekstrakta vai 1 ēdamk. ruma

1. Izberž biezpienu un olu dzeltenumus caur sietu trīs reizes.
2. Saputo sviestu ar cukuru.
3. Ja lieto svaigu krējumu, to saputo ar vaniļu vai rumu.
4. Biezpienu sajauc ar sviestu un krējumu.
5. Izklāj caurduri ar marli un liek tur sajaukto masu.
6. Atstāj pāris stundu istabas temperatūrā, lai notek, tad liek ledusskapī.
7. Izgāž uz šķīvja un rotā pēc izvēles.


 

Lielās Piektdienas maizītes

Sastāvdaļas: 1 paciņa sausā rauga, 250 ml silta ūdens, 1 ēdamk. cukura, 250 ml silta piena, 1 l miltu, šķipsniņa sāls, 2 olas, 100 g sviesta istabas temperatūrā, 150 ml cukura, 150 ml kaltētu korinšu, 150 ml sukāžu, 1 olas dzeltenums, 2 ēdamk. piena

1. Izkausē ūdenī raugu un pievieno ēdamkaroti cukura.
2. Iemaisa pienu un miltus. Labi samīca.
3. Saputo olas, sviestu un cukuru un pievieno mīklai.
4. Iemīca korintes un sukādes.
5. Mīca, līdz veidojas stingra mīkla – tas prasīs kādas piecas minūtes, tad atstāj uzrūgt.
6. Kad mīkla dubultojusies, vēlreiz samīca un izveido plācenīšus. Ar asu nazi katrā iegriež krustu un apziež ar olas dzeltenumu, kas sajaukts ar pienu.
7. Cep 20 minūtes iepriekš līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī, kamēr maizītes zeltaini brūnas. Vēl siltām krusta vietu apziež ar saputotu olas baltumu, kurā iemaisīti 150 ml pūdercukura.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko