Turklāt būs, ko uzkost, kopīgi gatavojot pamatēdienu. Ar uzkodām neaizšausiet greizi, tikai jānopērk labas kvalitātes izejvielas. Savukārt pamatēdiens sniegs sātu, taču neradīs smagu sajūtu. Desertā - maršmelova gabaliņš, kura garšu atsvaidzinās zemenes. Un atcerieties nepārēsties, lai saglabātu mundrumu un varētu izbaudīt jauku, garu vakaru ar mīļoto.
Uzkodas itāļu gaumē
2 personām: šķiņķis, salami, melone, cabata, plāni sagriezts Parmezāna tipa (cietais) siers, olīvas, tradicionālā mocarella no bifeļu piena, pesto, ķiršu tomātiņi, olīveļļa, jūras sāls, cukurs, rozmarīns, timiāns, balzametiķis, ķiploks
1. Atver iepriekš atvēsinātu labas kvalitātes baltvīnu. Ielej baltvīna glāzēs un paceļ glāzes par godu mīlētāju dienai.
2. Sagriež cabatu garenās šķēlēs, apslaka ar olīveļļu, uzkaisa nedaudz sāls un rozmarīna. Tad liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, cep, līdz tās ir zeltaini brūnas.
3. Sakarsē pannu, uzlej nedaudz olīveļļas un liek apcepties ķiršu tomātus. Uzkaisa nedaudz sāls, piparus, timiānu, ķiplokus, cukuru un nedaudz apslaka ar balzametiķi. Uzreiz noņem no liesmas, un - gatavs!
4. Izvieto visas uzkodas uz dēlīša vai paplātes. Varat tās baudīt pie klāta galda vai uzkost turpat virtuvē, runājoties un kopīgi gatavojot pārējos ēdienus.
Maršmelovs ar zemenēm, balto šokolādi un šokolādes cepumiem
Sastāvdaļas: 6 maršmelovi, 6 zemenes, 50 g baltās šokolādes, 1 tējkarote saldā krējuma, 3 šokolādes cepumi, ogas dekorēšanai
1. Uzdur zefīrus uz kociņiem un rūpīgi apdedzina uz liesmas, tad pievieno zemeni.
2. Izkausē balto šokolādi kopā ar saldo krējumu ūdens peldē.
3. Sagriež cepumus mazākos gabaliņos.
4. Kārto uz šķīvja atbilstoši noskaņojumam.
Pasta ar tomātu mērci, spinātiem un biezpienu
Sastāvdaļas 2 personām: 4 lazanjas plāksnes, jūras sāls, aptuveni 150 g spinātu, 200 g biezpiena, cietais siers, citrons, pipari, muskatrieksti, olīveļļa, 2 mazi sīpoli, 1 ķiploka daiviņa, 2-3 aromātiski tomāti (vai neliela bundžiņa konservētu tomātu), 1/2 sarkanās paprikas, 1 ēdamkarote saulespuķu sēklu, 1 ēdamkarote ķirbja sēklu, rukola dekorēšanai
1. Vispirms gatavo tomātu mērci. Sagriež tomātus, vienu sīpolu un papriku kubiņos. Sasilda pannu, ielej mazliet olīveļļas, apcep sīpolus un papriku. Kad sīpoli karamelizējušies, pieber sēkliņas un nedaudz apcep kopā ar sīpoliem. Tad pievieno tomātu kubiņus, samazina liesmu un ļauj vārīties.
2. Liek uz plīts katlu ar ūdeni un iekaisa sāli (tajā tiks vārītas lazanjas plāksnes).
3. Gatavo pildījumu. Nomazgā spinātu lapiņas, sasmalcina sīpolu un ķiploku. Sasilda pannu, uzlej nedaudz olīveļļas un apcep vienu sīpolu un ķiploku. Kad tie kļūst gaiši brūni, pievieno spinātus un pieber sāli, piparus, muskatriekstus un pierīvē citrona miziņu. Noņem spinātus no liesmas, tiklīdz tie sakritušies.
4. Notecina biezpienu un pievieno spinātiem. Sarīvē nedaudz cietā siera un sajauc ar spinātiem (garšai un konsistencei).
5. Kad ūdens katlā sāk vārīties, liek iekšā lazanjas plāksnes un vāra al dente (lai vidiņš vēl ciets). Tad plāksnes liek uz dēlīša, pārliek ar spinātu un biezpiena masu un sarullē. Kārto uz šķīvja un pārlej ar tomātu mērci.
6. Dekorē ar rīvētu cieto sieru, rukolu.