Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

FOTO: Trīs gardas Valentīndienas receptes Itālijas noskaņās

Restorāna Terra šefpavārs Fabians de Frīss piedāvā trīs vienkāršas un gardas receptes, ko varat gatavot kopā ar mīļoto cilvēku. Valentīndienas uzkodām Fabians izvēlējās Itālijas noskaņu - no tās nākušās uzkodas ir vienkārši pagatavojamas, ļoti gardas, viegli kombinējamas un uzreiz rada kopības sajūtu.

Turklāt būs, ko uzkost, kopīgi gatavojot pamatēdienu. Ar uzkodām neaizšausiet greizi, tikai jānopērk labas kvalitātes izejvielas. Savukārt pamatēdiens sniegs sātu, taču neradīs smagu sajūtu. Desertā - maršmelova gabaliņš, kura garšu atsvaidzinās zemenes. Un atcerieties nepārēsties, lai saglabātu mundrumu un varētu izbaudīt jauku, garu vakaru ar mīļoto.

Uzkodas itāļu gaumē

2 personām: šķiņķis, salami, melone, cabata, plāni sagriezts Parmezāna tipa (cietais) siers, olīvas, tradicionālā mocarella no bifeļu piena, pesto, ķiršu tomātiņi, olīveļļa, jūras sāls, cukurs, rozmarīns, timiāns, balzametiķis, ķiploks

1. Atver iepriekš atvēsinātu labas kvalitātes baltvīnu. Ielej baltvīna glāzēs un paceļ glāzes par godu mīlētāju dienai.

2. Sagriež cabatu garenās šķēlēs, apslaka ar olīveļļu, uzkaisa nedaudz sāls un rozmarīna. Tad liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, cep, līdz tās ir zeltaini brūnas.

3. Sakarsē pannu, uzlej nedaudz olīveļļas un liek apcepties ķiršu tomātus. Uzkaisa nedaudz sāls, piparus, timiānu, ķiplokus, cukuru un nedaudz apslaka ar balzametiķi. Uzreiz noņem no liesmas, un - gatavs!

4. Izvieto visas uzkodas uz dēlīša vai paplātes. Varat tās baudīt pie klāta galda vai uzkost turpat virtuvē, runājoties un kopīgi gatavojot pārējos ēdienus.

Maršmelovs ar zemenēm, balto šokolādi un šokolādes cepumiem

Sastāvdaļas: 6 maršmelovi, 6 zemenes, 50 g baltās šokolādes, 1 tējkarote saldā krējuma, 3 šokolādes cepumi, ogas dekorēšanai

1. Uzdur zefīrus uz kociņiem un rūpīgi apdedzina uz liesmas, tad pievieno zemeni.

2. Izkausē balto šokolādi kopā ar saldo krējumu ūdens peldē.

3. Sagriež cepumus mazākos gabaliņos.

4. Kārto uz šķīvja atbilstoši noskaņojumam.

Pasta ar tomātu mērci, spinātiem un biezpienu

Sastāvdaļas 2 personām: 4 lazanjas plāksnes, jūras sāls, aptuveni 150 g spinātu, 200 g biezpiena, cietais siers, citrons, pipari, muskatrieksti, olīveļļa, 2 mazi sīpoli, 1 ķiploka daiviņa, 2-3 aromātiski tomāti (vai neliela bundžiņa konservētu tomātu), 1/2 sarkanās paprikas, 1 ēdamkarote saulespuķu sēklu, 1 ēdamkarote ķirbja sēklu, rukola dekorēšanai

1. Vispirms gatavo tomātu mērci. Sagriež tomātus, vienu sīpolu un papriku kubiņos. Sasilda pannu, ielej mazliet olīveļļas, apcep sīpolus un papriku. Kad sīpoli karamelizējušies, pieber sēkliņas un nedaudz apcep kopā ar sīpoliem. Tad pievieno tomātu kubiņus, samazina liesmu un ļauj vārīties. 

2. Liek uz plīts katlu ar ūdeni un iekaisa sāli (tajā tiks vārītas lazanjas plāksnes).

3. Gatavo pildījumu. Nomazgā spinātu lapiņas, sasmalcina sīpolu un ķiploku. Sasilda pannu, uzlej nedaudz olīveļļas un apcep vienu sīpolu un ķiploku. Kad tie kļūst gaiši brūni, pievieno spinātus un pieber sāli, piparus, muskatriekstus un pierīvē citrona miziņu. Noņem spinātus no liesmas, tiklīdz tie sakritušies. 

4. Notecina biezpienu un pievieno spinātiem. Sarīvē nedaudz cietā siera un sajauc ar spinātiem (garšai un konsistencei).

5. Kad ūdens katlā sāk vārīties, liek iekšā lazanjas plāksnes un vāra al dente (lai vidiņš vēl ciets). Tad plāksnes liek uz dēlīša, pārliek ar spinātu un biezpiena masu un sarullē. Kārto uz šķīvja un pārlej ar tomātu mērci. 

6. Dekorē ar rīvētu cieto sieru, rukolu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzeklis, kam visgrūtāk nedarīt neko

Apmācot Jaunskotijas pīļu retrīveru, var nākties iziet cauri visai attiecību gammai, bet Irinai Vozņukai un viņas Rino treniņi sagādā īstu azartu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko