Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brūklenes ziemas ievārījumiem

Brīvdienās nenoslinkojiet – dodieties uz mežu brūklenēs!

Par visu Latviju nezinu, bet vismaz manas apkārtnes mežos šogad ir izcila brūkleņu raža. Koši sarkanās odziņas burtiski jāņogu lielumā un arī ķekariņi mētru galos var sacensties ar mazākajiem jāņogu ķekariem. Prieks lasīt, vēl lielāks prieks – ēst.

Vienīgais darvas traips "brūkleņu mucā" ir ērces. Man, lasot ogas, trāpījušās vismaz trīs. Pret encefalītu esmu vakcinēta, Laimas slimībai iešu nodot analīzes. Tā nu tas ir. Bet ogas tiešām skaistas, un zaptes sanāca gardas. Ar trim receptēm padalīšos.

 

Brūkleņu ievārījums ar rudens augļiem

Sastāvdaļas: 3 kg brūkleņu, 500 g plūmju, 500 g bumbieru, 500 g ābolu, 2 kg cukura, 2 ēd. k. rīvētas apelsīnu miziņas, 0,5 tējk. kanēļa

1. Brūklenes pārlasa. Ābolus un bumbierus nomizo, tiem izņem serdes, sagriež gabaliņos. Plūmes noblanšē, novelk miziņu, izņem kauliņus un sagriež gabaliņos. 3. Katlā liek brūklenes, ābolus, bumbierus un garšvielas. Vāra, līdz visi augļi mīksti, jūk ārā un putas vairs neveidojas. (Kamēr veidojas, tās nosmeļ.) 4. Verdošu pilda izkarsētās burkās. Aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

 

Brūkleņu piedeva gaļai

Sastāvdaļas: 2 kg brūkleņu, 1 kg ābolu, 1 kg bumbieru, 5 krustnagliņas (galviņa nolauzta), 1 kanēļa standziņa, 1 tējk. rīvētas citrona miziņas, 1 ēd. k. vaniļas cukura

1. Brūklenes pārlasa. Ābolus un bumbierus nomizo, izņem serdes un sagriež gabaliņos. 2. Brūklenēm pievieno garšvielas un liek vārīties uz lēnas uguns. Pievieno ābolus un bumbierus. 3. Kad bumbieri mīksti, āboli un brūklenes pašķīdušas, izņem kanēļa standziņu. 4. Verdošu pilda izkarsētās burkās. Uzglabā tumšā, vēsā vietā. 5. Pasniedz kā piedevu gaļas ēdieniem.

 

Brūklenes sarkanvīnā ar garšvielām

Sastāvdaļas: 300 g brūkleņu, 250 ml sarkanvīna, 300 g ievārījuma cukura, 1 anīsa zvaigzne, 3 krustnagliņas, 10 kanēļa standziņas, norīvēta miziņa no ½ apelsīna

1.Vīnu uzvāra kopā ar garšvielām un norīvēto apelsīna miziņu. Garšvielas izņem. 2. Vīnam pievieno brūklenes, pavāra kādas 5 minūtes. 3. Tad pievieno cukuru un maisot turpina vārīt vēl piecas minūtes. 4. Verdošu pilda izkarsētās burkās. Uzglabā vēsā vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko